1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Rosbief
  5. Sandwiches met tapenade, rucola en rosbief

Sandwiches met tapenade, rucola en rosbief

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 22-07-2007

Ingrediënten 4 personen


* handvol pijnboompitten
* 4 grote schuin gesneden plakken bruin stokbrood
* ca. 100 gr. tapenade (zie recept tapenade)
* handvol rucolablaadjes
* ca. 100 gr. rosbief
* 125 gr. kerstomaatjes, in plakjes
* 75 gr. Parmezaanse kaas, in vlokken geschaafd
tapenade:
* 100 gr. zwarte olijven
* 20 gr. ansjovisfiltes
* 2 tl. kappertjes
* 1 teentje knoflook
* 1 tl. mosterd
* 1 el. verse basilicumblaadjes
* 1/2 tl. verse salie
* 2 el. olijfolie
* zout en peper naar smaak



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de tapenade:
Pureer de ontpitte zwarte olijven met de ansjovisfilets, kappertjes, knoflook, mosterd, basilicumblaadjes, salie, olijfolie en zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten goudgeel in een droge koekenpan. Bestrijk de plakken brood met tapenade en beleg ze achtereenvolgens met rucola, rosbief, tomaat, kaas en pijnboompitten.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smullies


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smullies
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top