1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Roti
  6. Roti Met Kip Of Lamsvlees

Roti Met Kip Of Lamsvlees

Door: suziwan

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-01-1999

Ingrediënten 4 personen


300 g kip- of lamsvlees;2 teentjes knoflook; 2 kopjes water; 1 ui; 2 el olie; 2 el kerrie massala; 1 tl ve-tsin; 1 a 2 bouillonblokjes; 6 middelgrote aardappelen; 1 afgestr. el tomatenpuree; kouseband; witte kool; 2 gepelde hardgekookte eieren; evt. halve peper; en alleen indien nodig zout naar smaak


Verder heb je nodig


Grote braadpan is hierbij handig, want het moet allemaal in een pan

Tags


Naast de verschillende roti recepten die ik op Smulweb tegenkom is dit mijn roti versie - lekkuhr!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fruit de ui, peper en knoflook in de olie, het vlees toevoegen en bakken tot het vlees enigszins gaar wordt. Daarna de massala, tomatenpuree en de ve-tsin toevoegen en een paar minuten meefruiten. De aardappelen, kouseband en witte kool toevoegen en het geheel goed omscheppen. Na circa drie minuten het water, bouillonblokje(s) en daarna de eieren erbij doen en zachtjes laten koken, totdat de jus de gewenste dikte heeft.

Tags

Serveertip

Serveren met roti. Dit is verkrijgbaar in de diepvries van de toko.



Deel dit recept

Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suziwan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top