Parelhoen met peperkoek en De Koninck
- Belgisch, Feestmaaltijd
- 30-60 min.
Een Antwerps recept met een voortreffelijke saus op basis van De Koninckbier uit Antwerpen
Voorbereiding
-fileer de parelhoen in stukken
-maak het witloof schoon en leg het in een pan met 20 g boter en 2 dl kalfsfond
-snij de peperkoek in kleine stukjes
Bereidingswijze
-het witloof zachtjes aangaren
SAUS:
-de sjalotsnippers met de peperkoek aanfruiten in wat boter
-bier toevoegen en aan de kook brengen
-alles tot de helft laten inkoken
-de fond toevoegen met de gin en de cognac en alles mixen
-tot de helft laten inkoken en terug mixen en op een zacht vuurtje zetten
-wat boter erdoor kloppen
PARELHOEN:
-bak de filets en de billen (eerst aan de velzijde) en draai ze om en bak verder mooi aan
Bron
weekend
Serveertip
-verdeel het witloof in het midden van de borden
-de in stukken gesneden filets verdelen en saus er omheen gieten