Parelhoen met peperkoek en De Koninck

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.

Een Antwerps recept met een voortreffelijke saus op basis van De Koninckbier uit Antwerpen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-1 parelhoen van circa 1 kg (panklaar)
-8 stronken witlof
-boter
-1 l kalsfond
-250 g peperkoek
-40 g sjalotten (fijn gesnipperd)
- borrelglaasje gin (2 cl)
-borrelglaasje cognac
-1 flesje De Coninck bier
-peper , zout en nootmuskaat
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-fileer de parelhoen in stukken
-maak het witloof schoon en leg het in een pan met 20 g boter en 2 dl kalfsfond
-snij de peperkoek in kleine stukjes

Bereidingswijze

-het witloof zachtjes aangaren
SAUS:
-de sjalotsnippers met de peperkoek aanfruiten in wat boter
-bier toevoegen en aan de kook brengen
-alles tot de helft laten inkoken
-de fond toevoegen met de gin en de cognac en alles mixen
-tot de helft laten inkoken en terug mixen en op een zacht vuurtje zetten
-wat boter erdoor kloppen
PARELHOEN:
-bak de filets en de billen (eerst aan de velzijde) en draai ze om en bak verder mooi aan

Bron

weekend

Serveertip

-verdeel het witloof in het midden van de borden
-de in stukken gesneden filets verdelen en saus er omheen gieten

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Doorsturen

Home Recepten