1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Paella
  6. Paella a la Valenciana

Paella a la Valenciana

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-07-2007

Ingrediënten 4 personen


Ingrediƫnten:
250 gram hamlappen
4 kleine kippenbouten
peper, zout
4 sjalotjes of 2 uien
1 rode paprika
1 dl olijfolie
2 teentjes knoflook
250 gram droogkokende rijst
1 dl kippenbouillon (van tablet)
2 theelepels saffraan of koenjit
1 theelepel paprikapoeder
100 gram gepelde garnalen
250 gram mosselen
150 gram diepvriesdoperwten
1 citroen


Verder heb je nodig


Een grote hapjespan


Paella valenciana
Paella valenciana

Spaans rijstgerecht uit Valencia

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een ruime braadpan of hapjespan. Pers de knoflookteentjes erboven. Voeg vlees en kip toe en bak deze in 5 minuten rondom bruin.
Voeg de sjalotjes en de paprika toe en bak ze 3 minuten mee. Doe de rijst erbij en bak deze al roerend 2 minuten.
Giet de bouillon erover en roer de saffraan en paprikapoeder erdoor. Kook de rijst met het deksel op de pan 10 minuten.
Was intussen de mosselen. Schep de doperwten door de rijst en leg de mosselen en garnalen erop. Kook met het deksel op de pan nog 10 minuten. Garneer met partjes citroen.

Serveertip

Een goede Spaanse rode wijn bijv. Somontano (Vinas del Vero)

Bron

Spaanse vriendin



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van caracas


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van caracas
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top