Spaans stoofvlees

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 15-07-2007
  • Spaans stoofvlees

    Spaans stoofvlees

    Spaans stoofvlees

Olla podrida
Letterlijk vertaald: Bedorven pot

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
·1000 gram riblappen
·4 el olijfolie
·4 tenen knoflook
·2 uien
.2 dl rode wijn
·1 blik tomatenblokjes
·1 el Spaanse hete paprikapoeder
·1 laurierblaadje
·2 kruidnagels
·1 runderbouillonblokje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Spaanse aardewerk stoofpot

Bereidingswijze

Verhit in een braadpan de olijfolie en bak hierin het vlees snel rondom bruin. Haal het vlees uit de pan. Bak in het braadvet de uien, knoflook. Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder en wijn water toe. Verkruimel t bouillonblokje er boven. Zet het vuur laag en doe het vlees terug in de pan.Leg het laurierblad en kruidnagels erbij. Laat dit met de deksel op de pan ongeveer 2 uur heel zachtjes gaar pruttelen. Af en toe even omscheppen.
In Spanje wordt dit bereid in een aardewerk pot in de oven (op 160 graden- 3 uur stoven)

Bron

Spaans restaurant

Serveertip

Heerlijk met stokbrood en een frisse komkommersalade. Serveer er een goed glas Rioja bij.

Laatste reacties

adelheid avatar
adelheid 20-07-2007

Dit is de eerste keer dat ik reageer op een recept.Wat ik las ging me toch echt te ver.'Dit recept ken ik' dacht ik. Blij dat Molenmeisje haar eigen recept al herkend had. Ik kan het toch niet nalaten ook een opmerking te plaatsen. Al is de leugen nog zo snel...............Hoe dom kun je zijn..........

molenmeisje avatar
molenmeisje 19-07-2007

Werkelijk smakeloos om een recept van iemand anders zomaar te plaatsen. Dit recept is namelijk van mijzelf, niks van een spaans restaurant Ik hetken mijn eigen tekst ook wel want niet veel mensen zullen over een heilig blikje spreken. BAH!

sharktales avatar
sharktales 18-07-2007

Ik heb je recept meegenomen. Lijkt me erg lekker. Groetjes Ria.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten