Kaassouffle

  • Tussengerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-07-2007

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 eieren,
30 g boter,
30 g bloem'
3 dl melk,
100 g geraspte kaas,
zout,
peper
nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
LitermaatSoufllevorm van 1 liter

Bereidingswijze

De over voorverwarmen op 200 graden en de vorm beboteren. De boter in de litermaat onafgedekt 2 minuten op 600 watt verwarmen. De bloem erdoor roeren en de melk erbij schenken. De litermaat op het rooster plaatsen en alles in 4-5 minuten aan de kook brengen op 600 watt. Intussen de eieren splitsen, de dooiers en de kaas door de saus roeren en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. De eiwitten met een snufje zout stijfslaan en tot slot door de saus spatelen. De vorm met de dikke saus vullen en op het rooster in de hete oven schuiven. De souffle (zonder magnatron) ca. 40 minuten bakken.

Bron

Combimagnetronboek.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten