1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Sushi
  6. Maki Sushi van Sushi Time!

Maki Sushi van Sushi Time!

  • Japans, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 11-07-2007

Ingrediënten


Sushirijst
½ nori vel
beleg zoals rauwe zalm, tonijn, komkommer of omelet
wasabi
water


Verder heb je nodig


Bamboematje, mesje


Vincent Langendorff van Sushi Time te Amsterdam geeft één van zijn geheimen prijs: het recept van zijn overheerlijke Maki Sushi.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg een half blad nori horizontaal op het bamboematje met de ruwe kant naar boven. Verdeel wat rijst gelijkmatig over het norivel en laat aan de bovenkant een pinkbrede strook vrij. Gebruik niet teveel rijst, anders sluit de rol straks niet! Maak met een vochtige vinger een geultje in de rijst van links naar rechts en smeer daar de wasabi in
Kies je beleg en leg dat in de wasabigeul. Leg de onderkant van het norivel precies gelijk met de onderrand van het matje. Til met je duimen de onderkant van het bamboematje en de norivel op en rol dit om tot de onderkant van je matje de vrije strook nori raakt. Druk het norivel en het matje stevig aan. Trek het matje iets omhoog en rol de sushi mooi rond
Laat alles even rusten op de norirand en snij na een minuut de rol in zes gelijke stukjes

Bron

Vincent Langendorff, Sushi Time Amsterdam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van webredactie


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van webredactie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top