Mihoen Singapore

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Mihoen Singapore

    Mihoen Singapore

    Mihoen Singapore

  • Mihoen Singapore

    Mihoen Singapore

    Mihoen Singapore

  • Mihoen Singapore

    Mihoen Singapore

    Mihoen Singapore

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen.

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gram Chinese Eiermie
Gember
Knoflook
Zwarte peper
Sambal
Soyasaus of ketjap
Citroensap
250 gram kipfilet of mager varkensvlees
Ui
Kurkuma,Kerriepoeder, Chilipoeder
Trassi
100 g ham in reepjes of handje garnalen
1 rode paprika (in reepjes gesneden)
1 bakje champignons in plakjes
1 prei in dunne ringen gesneden
1 bos lente-uitjes fijn gesnipperd
Houdt u van extra groenten in uw Chinese Mie, voeg dan nog 250 gram groenten toe. Kies uit: witte kool, taugé, champignons, paksoi, Chinese kool, wortel, (lente)ui, broccoli en rode paprika of neem een zak Chinese of Thaise Roerbakgroenten
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1666,67 kcal
Koolhydraten 232,11 g
Eiwitten 117,41 g
Vetten 23,53 g

Voorbereiding

Breng een pan met ruim water (2 liter per 250 gram) aan de kook en voeg eventueel zout naar smaak toe.
Doe de eiermie in de pan en breng het water opnieuw aan de kook. Trek na 1 minuut de mie los met 2 vorken.
Laat de mie nog 4 minuten onder af en toe roeren gaar koken. Giet de mie af en spoel na met koud water. Laat uitlekken in een zeef of vergiet.
De eiermie is nu klaar om op te dienen of om mee te wokken.

Bereidingswijze

Hak gember, knoflook, zwarte peper, citroensap, sambal, wat olie en wat soyasaus fijn. Meng eventueel wat extra olie door de marinade en doe deze in een schaal.
Voeg de in blokjes gesneden kipfilet toe, roer het goed om. Laat de marinade 15 minuten intrekken.

Verwarm een wok zonder olie. Hak de ui, knoflook en gember fijn. Bak dit aan en voeg kerriepoeder, kurkuma, trassi en chilipoeder toe.
Roerbak de gemarineerde kipfilet en ham totdat het gaar en bruin is.
Voeg paprika, prei en de champignons toe en roerbak het 1 minuut mee. Er komt vocht vrij van de verse groenten.
Voeg hieraan de groenten toe en roerbak deze circa 3 minuten op hoog vuur mee,laat het vocht verdampen. Voeg de Mihoen toe en warm het geheel goed door op matig vuur.

Serveertip

Bak een omelet en serveer de Mihoen met omeletreepjes en een portie Satéh. Serveer met kroepoek, atjar, seroendeng en gebakken uitjes.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

shell_seeker avatar
shell_seeker

Doorsturen

Home Recepten