
250 gram Chinese Eiermie
Gember
Knoflook
Zwarte peper
Sambal
Soyasaus of ketjap
Citroensap
250 gram kipfilet of mager varkensvlees
Ui
Kurkuma,Kerriepoeder, Chilipoeder
Trassi
100 g ham in reepjes of handje garnalen
1 rode paprika (in reepjes gesneden)
1 bakje champignons in plakjes
1 prei in dunne ringen gesneden
1 bos lente-uitjes fijn gesnipperd
Houdt u van extra groenten in uw Chinese Mie, voeg dan nog 250 gram groenten toe. Kies uit: witte kool, taugé, champignons, paksoi, Chinese kool, wortel, (lente)ui, broccoli en rode paprika of neem een zak Chinese of Thaise Roerbakgroenten
Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen.
Breng een pan met ruim water (2 liter per 250 gram) aan de kook en voeg eventueel zout naar smaak toe.
Doe de eiermie in de pan en breng het water opnieuw aan de kook. Trek na 1 minuut de mie los met 2 vorken.
Laat de mie nog 4 minuten onder af en toe roeren gaar koken. Giet de mie af en spoel na met koud water. Laat uitlekken in een zeef of vergiet.
De eiermie is nu klaar om op te dienen of om mee te wokken.
Hak gember, knoflook, zwarte peper, citroensap, sambal, wat olie en wat soyasaus fijn. Meng eventueel wat extra olie door de marinade en doe deze in een schaal.
Voeg de in blokjes gesneden kipfilet toe, roer het goed om. Laat de marinade 15 minuten intrekken.
Verwarm een wok zonder olie. Hak de ui, knoflook en gember fijn. Bak dit aan en voeg kerriepoeder, kurkuma, trassi en chilipoeder toe.
Roerbak de gemarineerde kipfilet en ham totdat het gaar en bruin is.
Voeg paprika, prei en de champignons toe en roerbak het 1 minuut mee. Er komt vocht vrij van de verse groenten.
Voeg hieraan de groenten toe en roerbak deze circa 3 minuten op hoog vuur mee,laat het vocht verdampen. Voeg de Mihoen toe en warm het geheel goed door op matig vuur.
Bak een omelet en serveer de Mihoen met omeletreepjes en een portie Satéh. Serveer met kroepoek, atjar, seroendeng en gebakken uitjes.
josevangelder 22-02-2021
Lekker hoor! Ik maak 'm al jaren en speel een beetje met de hoeveelheid kruiden. Gebruik eiermie en koop altijd een zakje gesneden Thaise roerbakgroenten. Snel klaar en lekker veel groenten!
hans3333 11-12-2017
2007..... zucht
coolcat1952 11-12-2017
Mihoen? En dan eiermie gebruiken????
kencha 02-05-2016
Lekker recept alleen staat de verhouding van de kerrie, kurkumma, chillipoeder en trassi er niet bij. Ik heb 1tl indiase curry, 1 el engelse kerrie en chilipoeder, 1tl kurkumma en een mespuntje trassi gebruikt. Daarnaast heb ik 2 bolletjes stemgember met 2 el stemgembersap gebruikt.
De engelse kerrie geeft trouwens een iets zoetere smaak aan het recept. Als je dat niet wilt pas dan de verhouding indiase en engelse kerrie aan naar eigen inzicht.
Lekker met taugé en in ringetjes gesneden bosui.
waesje2 29-04-2016
Waar is de Mihoen met kip en garnaal?
Deze link gevolgd van de mail!