Mihoen Singapore

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-07-2007
  • Mihoen Singapore

    Mihoen Singapore

    Mihoen Singapore

  • Mihoen Singapore

    Mihoen Singapore

    Mihoen Singapore

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen.

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gram Chinese Eiermie
Gember
Knoflook
Zwarte peper
Sambal
Soyasaus of ketjap
Citroensap
250 gram kipfilet of mager varkensvlees
Ui
Kurkuma,Kerriepoeder, Chilipoeder
Trassi
100 g ham in reepjes of handje garnalen
1 rode paprika (in reepjes gesneden)
1 bakje champignons in plakjes
1 prei in dunne ringen gesneden
1 bos lente-uitjes fijn gesnipperd
Houdt u van extra groenten in uw Chinese Mie, voeg dan nog 250 gram groenten toe. Kies uit: witte kool, taugé, champignons, paksoi, Chinese kool, wortel, (lente)ui, broccoli en rode paprika of neem een zak Chinese of Thaise Roerbakgroenten
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Breng een pan met ruim water (2 liter per 250 gram) aan de kook en voeg eventueel zout naar smaak toe.
Doe de eiermie in de pan en breng het water opnieuw aan de kook. Trek na 1 minuut de mie los met 2 vorken.
Laat de mie nog 4 minuten onder af en toe roeren gaar koken. Giet de mie af en spoel na met koud water. Laat uitlekken in een zeef of vergiet.
De eiermie is nu klaar om op te dienen of om mee te wokken.

Bereidingswijze

Hak gember, knoflook, zwarte peper, citroensap, sambal, wat olie en wat soyasaus fijn. Meng eventueel wat extra olie door de marinade en doe deze in een schaal.
Voeg de in blokjes gesneden kipfilet toe, roer het goed om. Laat de marinade 15 minuten intrekken.

Verwarm een wok zonder olie. Hak de ui, knoflook en gember fijn. Bak dit aan en voeg kerriepoeder, kurkuma, trassi en chilipoeder toe.
Roerbak de gemarineerde kipfilet en ham totdat het gaar en bruin is.
Voeg paprika, prei en de champignons toe en roerbak het 1 minuut mee. Er komt vocht vrij van de verse groenten.
Voeg hieraan de groenten toe en roerbak deze circa 3 minuten op hoog vuur mee,laat het vocht verdampen. Voeg de Mihoen toe en warm het geheel goed door op matig vuur.

Serveertip

Bak een omelet en serveer de Mihoen met omeletreepjes en een portie Satéh. Serveer met kroepoek, atjar, seroendeng en gebakken uitjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

josevangelder avatar
josevangelder 22-02-2021

Lekker hoor! Ik maak 'm al jaren en speel een beetje met de hoeveelheid kruiden. Gebruik eiermie en koop altijd een zakje gesneden Thaise roerbakgroenten. Snel klaar en lekker veel groenten!

hans3333 avatar
hans3333 11-12-2017

2007..... zucht

coolcat1952 avatar
coolcat1952 11-12-2017

Mihoen? En dan eiermie gebruiken????

kencha avatar
kencha 02-05-2016

Lekker recept alleen staat de verhouding van de kerrie, kurkumma, chillipoeder en trassi er niet bij. Ik heb 1tl indiase curry, 1 el engelse kerrie en chilipoeder, 1tl kurkumma en een mespuntje trassi gebruikt. Daarnaast heb ik 2 bolletjes stemgember met 2 el stemgembersap gebruikt. De engelse kerrie geeft trouwens een iets zoetere smaak aan het recept. Als je dat niet wilt pas dan de verhouding indiase en engelse kerrie aan naar eigen inzicht. Lekker met taugé en in ringetjes gesneden bosui.

waesje2 avatar
waesje2 29-04-2016

Waar is de Mihoen met kip en garnaal? Deze link gevolgd van de mail!

reflexxo avatar
reflexxo 01-03-2016

geniet op dit moment van dit heerlijke gerecht, lijkt erop dat ik verhouding kruiden goed ingeschat heb. verse gember vervangen door poeder en chili vergeten. mmm

Nelly5744 avatar
Nelly5744 25-02-2016

Had geen mie. Macaroni werkte ook. Was lekker. Bedankt!

pwiggers avatar
pwiggers 15-05-2015

Lijkt me heerlijk. Komt zeker een keer op tafel. Bedankt, Petra

Maria82 avatar
Maria82 04-11-2014

Nou wij hebben zeker genoten van dit recept, vond het ook wel leuk om met verhoudingen te spelen, zeer geslaagd

zizypha avatar
zizypha 05-05-2014

Eerlijk gezegd ben ik het niet met jullie kritiek eens. maar waarschijnlijk ligt dat aan mijn instelling. Er zijn grote en kleine eters. Mensen houden van veel of wat minder groenten. Er staan wel degelijk hoeveelheden in en de rest is naar smaak. Een recept om te "spelen" Door eventueel andere mihoen recepten te bekijken kun je vast wel uitvinden voor hoeveel personen dat zou kunnen zijn. Blijft er iets over dan is het de volgende dag vast nog lekker. Niet iedereen vindt recepten met precies precieze hoeveelheden prettig. Het is geen gebak dat kan mislukken. Smaken verschillen. Overigens een persoonlijk berichtje sturen kan tegenwoordig ook weer. Succes allemaal

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten