Italiaans gehaktbrood

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Italiaans gehaktbrood

    Italiaans gehaktbrood

    Italiaans gehaktbrood

Italiaans gehakt uit een cakevorm.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g Varkensgehakt
2 eetlepels olijfolie
1 rode ui (fijngehakt)
1 teentje knoflook (geperst)
1 rode paprika (in blokjes)
½ ei (losgeklopt)
40 g paneermeel
3 eetlepels pesto (rode)
snufje zout
snufje peper (versgemalen)



Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 cakevorm van ca. 20 cm lang.

Voorbereiding

1. Verwarm de oven voor op 190°C. Verhit in een koekenpan 1½ eetlepel olie en fruit hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de paprika toe en fruit deze ca. 5 minuten mee.
2. Vet de cakevorm in met een ½ eetlepel olie. Kneed in een kom het gehakt met het ei, het paneermeel, de rode pesto en het groentemengsel door elkaar. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze

3. Druk het gehakt in de cakevorm en strijk de bovenzijde glad. Bak het gehaktbrood ca. 40 minuten in de oven op 190?C.
4. Neem het Italiaans gehaktbrood uit de oven en laat het gehaktbrood ca. 8 minuten rusten. Snijd het gehaktbrood in plakken.

Bron

Vlees

Serveertip

Lekker met macaroni en tomatensalade met olijven.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sharktales avatar
sharktales

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten