Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Bouillabaisse

Bouillabaisse

Door: sharktales

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-06-2007

Ingrediënten 6 personen


  • ca. 1.5 kg gemengde vis en zeevruchten. zoals mul, zonnevis, zeeduivel, grote garnalen en venusschelpen.
  • 1.2 liter water
  • 230 gram tomaten
  • enkele saffraandraadjes
  • 90 ml olijfolie
  • 1 ui in ringen
  • 1 prei in ringen
  • 1 stengel bleekselderij in stukjes
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • bouquet garni (Tuiltje van kruiden, meestal peterselie, tijm en laurier. Wordt vaak samengebonden, zodat het later gemakkelijk is te verwijderen)
  • reepjes sniaasappelschil
  • 1/2 tl venkelzaad
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 tl pernod
  • 6 sneetjes stokbrood
  • 3 el fijngehakte peterselie
  • zout en vers gemalen peper.


Verder heb je nodig


Grote pan en een schuimspaan.

Bouillabaisse
Bouillabaisse
Bouillabaisse
Bouillabaisse
Bouillabaisse
Bouillabaisse

Een heerlijke soep uit Marseille, de soep die ook door Herman den Blijker zo wordt gewaardeerd.

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Verwijder de kop, staart en schubben van de vis en doe ze met het water in een grote pan.
  • Breng het water aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes koken.
  • Zeef de soep en bewaar de bouillon.
  • Snijd de vis in grote stukken.
  • Laat de garnalen en de schelpen intact.
  • Leg de tomaten in kokend water en leg ze daarna in koud water.
  • Verwijder het vel zodra de tomaten zijn afgekoeld.
  • Hak het vruchtvlees van de tomaten fijn
  • Week de saffraan in 1-2 el heet water.

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een schone, grote pan, voeg de ui, prei en bleekselderij toe en bak ze tot ze zacht zijn.
  • Voeg de knoflook, bouquet garni, sinaasappelschil, venkelzaad en tomaten toe.
  • Roer de saffraan met het weekvocht en de visbouillon erdoor.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Breng de soep aan de kook en laat hem 30-40 minuten pruttelen.
  • Voeg de garnalen en schelpen toe en kook ze ca. 6 minuten mee.
  • Voeg de vis toe en laat de soep 6-8 minuten koken, tot U de vis makkelijk met een vork uit elkaar trekt..
  • Schep de vis met een schuimspaan voorzichtig op een voorverwarmd bord.
  • Houd de soep aan de kook en voeg de tomatenpuree en de Pernod toe.
  • Voeg peper en zout nogmaals naar smaak toe.
  • Leg een snee stokbrood in elke soepkom, schenk de soep erop en verdeel de vis over de kommen.
  • Bestrooi met peterselie.

Bron

Slowcooking



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sharktales
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top