1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Asperges met kurkuma en varkensvlees

Asperges met kurkuma en varkensvlees

Door: jack_o

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-06-2007

Ingrediënten 2 personen


1 bundel asperges - 2 el arachideolie - 3 kruidnagels - 2 el uiensnippers - 400 g blokjes varkensvlees - 2 el kurkumapoeder - 1 dl groentebouillon - 75 g gekookte rijst - sap van 1 limoen - 2 el gehakte koriander - peper en zout



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de asperges zorgvuldig en snijd ze in stukjes van 2 cm. Verhit de olie in de wok, doe er de kruidnagels bij en roerbak ze gedurende 3 minuten zodat de olie geurig wordt. Schep er de kruidnagels uit en roerbak er de uiensnippers gedurende 1 minuut in. Voeg het varkensvlees en het kurkumapoeder toe en roerbak tot het vlees goed gaar is. Voeg de asperges en de bouillon toe en roerbak voorzichtig gedurende 2 minuten. Voeg de rijst, het limoensap en de koriander toe en roerbak alles gedurende nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout en dien op.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jack_o
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top