aardappel lasagne

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Een Hollandse variant op een pastagerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
1 kilko vastkokende aardappelen, bakje champignons, 1 steel prei, 1 courgette, 25 gr boter, 300 gr rundergehakt, 1 blikje tomatenpuree, 1 bouillontablet, zout en peper, 150 gr geraspte kaas, 25 gr boter, Kwart liter melk, half tl kerrie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

ovenschaal

Voorbereiding

Kook de aardappels bijna gaar, laat ze afkoelen, en snijd ze in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes, Was en snij de prei en laat uitlekken. Snij de courgette in schuine plakken. Verhit de boter in een pan en bak de chapmpignons tot ze beginnen te kleuren. Bak prei kort mee, en schep mengsel uit de pan. Bak gehakt rul. Meng er tomatenpuree door en 1 dl water met bouillontablet. Schep gehakt door champignons. Breng op smaak met zout en peper. Verhit boter in een pan en voeg bloem toe, maak er met de melk een sausje van. Roer er 100 gr kaas door en de kerrie. Verdun evt. nog met wat melk.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de ovenschaal met boter. Beleg de bodem dakpansgewijs met aardappelschijfjes. Schep daarop het gehaktmengsel. Beleg met courgette en verdeel er de saus over. Dek af met de resterende aardappelschijfjes. Bedek met vlokjes boter en bestrooi met de rest van de kaas. Zet de schaal 30 minuten in de oven.

Serveertip

Geef er eventueel sla bij.
Met de groente kun je naar hartelust varieren. Zo is ipv courgette mee gebakken bleekselderij heerlijk.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lizzy avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten