Fondue Bourguignonne

  • Frans,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 28-06-2007

Evenals kaasfonue is vleesfondue een gezellige maaltijd, die meestal aan gekleed word met stokbrood of chips, diverse groentensalades, schaaltjes zoetzure augurkjes en uitjes en vooral lekkere sausjes. Ondanks goede voorzorgen kan het vlees wel eens spatten in de olie. Bescherm uw kleding daarom met een groot servet of met grotemensenslabben, die u makkelijk om kunt binden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 liter zonnebloemolie * 400 - 600 gram in blokjes gesneden malsbiefstuk * ( bijvoorbeel dikke lende ) * peper * zout.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verhit de olie in een speciaal hoog model fonduepannetje op het fornuis. Verdeel het vlees over vier schaaltjes en zet er 1 bij elk bord. Leg voor iedere tafelgenoot een mes en een vork en een speciale fonduevork neer. Plaats de hete olie op het brandende fonduestel.

Bereidingswijze

Prik een blokje vlees aan de fonduevork en doop die in de hete olie, bak het vlees hierin bruin en meer of minder gaar. Haal het stukje vlees met uw mes van de vork, strooi er peper en zout op en eet het op met de gewone vork. Steek nooit die gloeiend hete fonduevork in uw mond! U loopt dan zeker brandwonden op. Strooi geen zout op het vlees voor het bakken, het vlees wordt daar vochtig van en spat heel erg in de hete olie. Halverwege de fondue is de olie dikwijls te veel afgekoeld, warm hem dan in de keuken weer even op en zet hen daarna op de brandende rechaud.

Bron

Alles over koken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten