vegetarische moussaka
- Grieks, Vegetarisch
- 60-120 min.
Een lichtere variatie,met veel minder vet,dus nog slanker ook.
Ingrediënten 2 personen
*1 aubergine*3 grote aardappelen*1 ui*2 tenen knoflook*1 blikje tomaatblokjes*300 gr.feta*1 el peterselie*1 thl gedroogde oregano*1 groentebouillionblokje*1 dl witte wijn*1 zakje witte saus(of zelfgemaakte witte roux)*1 ei*2 el parmezaanse kaas*peper*olijfolie.Voorbereiding
Snijd de aubergine en aardappelen in plakken van 1/2 cm en spreid uit,op een,met olie ingevette,bakplaat.Kwast nog wat olie op de bovenkant van de plakjes.Bak,in een hete oven,tot de plakjes mooi bruin zijn,maar nog niet helemaal gaar.Op deze manier nemen de aubergines niet zoveel olie op.
Bereidingswijze
Bak de fijngesneden ui en gehakte knoflook,in een drupje olie,tot ze zacht zijn.Giet het blikje tomaten en de wijn erbij.Breng aan de kook.Doe het bouillionblokje,peterselie,oregano en peper erbij.Zet het vuur laag en laat de saus,zonder deksel,pruttelen,tot het een mooie dikke saus is.Maak de witte saus,vlgs.de gebruiksaanwijzing.Laat wat afkoelen en roer er het geklopte ei en parmezaanse kaas door.Vet een kleine ovenschaal in en leg er laag om laag de ingredienten in(behalve de witte saus):aardappelen,beetje tomatensaus,verkruimelde feta,aubergine,tomatensaus,feta,enz.Eindig met een laagje aubergines en schenk er de witte saus over.Schuif in een oven van 190 graden,tot er een mooi bruin korstje op zit.
Serveertip
Lekker met een komkommer salade.