Gestoofde sucadelapjes
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Gestoofde sucadelapjes met stukjes tomaat en rode wijn.
Ingrediënten 4 recipe.people
750 gram sucadelapjesvers gemalen peper50 gram boter4 teentjes geperste knoflook2 gesnipperde uien1 1/2 dl rode wijn2 tomaten gepeld en in stukjes gesneden1 el paprikapoeder hot2 laurierblaadjeswat kruidnagel2 maggiblokjesBenodigdheden
Een Slow-cooker of een Stoofpan.Voorbereiding
- Dep het vlees met keukenpapier droog en laat het een half uurtje op temperatuur komen.
- strooi versgemalen peper aan beiden zijden van het vlees.
Bereidingswijze
- Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees snel rondom bruin.
- Haal het vlees uit de pan en leg het in de schaal van de slow-cooker.
- Bak in het braadvet de uien, knoflook glazig
- Voeg de paprikapoede, de laurier, de kruidnagel, de tomatenblokjes, de wijn en 1 dl water toe.
- Verkruimel de maggiblokjes erboven, en roer alles nog even door.
- Giet na ca. 3 minuten het mengsel over het vlees in de slow-cooker schaal.
- Doe het deksel op de slow-cooker en zet hem 1 uur op high en 5-6 uur op low.
Serveertip
- Lekker met gekookte aardappeltjes en bloemkool.