Spinazietaart met feta **

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-06-2007
  • Spinazietaart met feta **

    Spinazietaart met feta **

    Spinazietaart met feta **

Tip van mammiejammie: Dit gerecht is ook geschikt als voorgerecht; bak in dat geval 4 kleine taartjes ipv 1 grote.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels pijnboompitten
1 deciliter olijfolie
1 sjalotje
150 gram kastanje champignons
400 gram (wilde) spinazie
1 pakje (à 250 gram) fillodeeg
2 eieren
1 deciliter creme-fraiche
250 gram Griekse feta
2 tros tomaten
zout en versgemalen peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Laat fillodeeg zonodig ontdooien.Hak sjalotje fijn; snijd champignons in plakjes. Verhit 1 el olie en bak sjalot en champignons 5 min tot meeste vocht is verdampt; laat afkoelen. Rooster pijnboompitten in droge koekepan in 2 min lichtbruin. Ontvel tomaten, verwijder zaadjes en snijd vruchtvlees in blokjes. Verkruimel feta.

Bereidingswijze

Verwarm oven voor op 180 ?C. Doe spinazie met aanhangend vocht in grote pan en laat op hoog vuur in 3 min slinken; laat wat afkoelen en hak grof. Spreid fillodeeg uit en bestrijk met olie; bekleed ingevette springvorm (doorsnede 24 cm) met 4 lagen deeg. Klop eieren los met creme fraiche en schep feta, tomaat, spinazie, champignon-sjalotmengsel en pijnboompitten erdoor; breng op smaak met zout en peper. Schep mengsel in vorm en bak taart in 25 min in midden van oven goudbruin en gaar.

Bron

Tip culinair, maart 1998

Serveertip

Serveer met tomatensalade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten