Toscaanse pomodorisoep met pesto **

  • Italiaans, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-06-2007
  • Toscaanse pomodorisoep met pesto **

    Toscaanse pomodorisoep met pesto **

    Toscaanse pomodorisoep met pesto **

Tip van mammiejammie: Voor dit recept kan ook kant-en-klare pesto worden gebruikt.
965 kcal per portie.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 gram boter
1 ui
100 gram rauwe ham
1 eetlepel tomatenpuree
1 takje rozemarijn
800 gram roma tomaten
½ liter runder bouillon
3 eetlepels balsamico-azijn
zout en versgemalen peper
100 gram verse basilicum
50 gram pijnboompitten
3 teentjes knoflook
2½ deciliter olijfolie
100 gram pecorino of parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Hak ui fijn en snijd ham in reepjes. Ontvel tomaten en snijd in vieren. Verhit boter en bak ui 3 min op zacht vuur; voeg ham toe en bak 7 min mee. Voeg tomatenpuree, takje rozemarijn en tomaten toe en bak 3 min mee; schenk bouillon erbij, breng aan de kook en laat 15-20 min met deksel op pan sudderen. Pureer basilicum in keukenmachine; voeg pijnboompitten, knoflook en scheutje olijfolie toe en draai machine nog even. Voeg dan rest van olie toe en blijf draaien tot glad mengsel; voeg eventueel wat zout toe. Roer azijn door soep en breng op smaak met zout en peper. Haal takje van rozemarijn uit soep, rits blaadjes eraf en voeg deze toe. Pureer soep met staafmixer. Verdeel soep over borden, schep pesto in midden van elk bord en schaaf met dunschiller pecorino erboven.

Bron

Tip culinair, september 1997

Serveertip

Serveer met knapperig (ciabatta) brood

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten