1. Home
  2. Recepten
  3. Caribische kip voor Slowcooker of oven

Caribische kip voor Slowcooker of oven

Door: alidada

  •  ,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-06-2007

Ingrediënten 4 personen


2 el olijf /zonnebloemolie. 2 grote uien (gehakt). 3- 4 stengels bleekselderij. 2 (beetje flinke peentjes) in plakjes.(ik heb een kleine winterpeen genomen)1 bakje champignons, in plakjes of in vieren. 1-2 rode paprika`s, zaad verwijdert en gesneden.4 stukken kip met been (zoals karbonades,drumsticks enz. het vel verwijdert of laat het eraan.) 1 blik perziken, (van ongeveer 200 gram). 1 blik ananas blokjes. 200 gram. Ongeveer 10 zongedroogde tomaatjes op olie (niet noodzakelijk) 5 el maizena of aardappelzetmeel. 1 tl paprikapoeder(hot) 1-2 el sojasaus1-2 el Worcestershire sauce.4 el rode wijn azijn.± 1 liter kokend water.Zout en versgemalen zwarte peper. Eventueel een rood pepertje


Verder heb je nodig


Slowcooker van 2,5 - 3 liter (laatste keer 6,5 ltr pan gebruikt) OF oven OF gewoon een jus/stoofpan en een sudderplaatje. Een steelpan

Caribische kip voor Slowcooker of oven

Oude foto

Oude foto
Caribische kip voor Slowcooker of oven

Caribische kip

Caribische kip
Caribische kip voor Slowcooker of oven

Ingredinten

Ingredinten
Caribische kip voor Slowcooker of oven

Braad kipdelen tot ze bruin zijn.

Braad kipdelen tot ze bruin zijn.
Caribische kip voor Slowcooker of oven

Haal ze uit de pan en leg ze op een bord.

Haal ze uit de pan en leg ze op een bord.
Caribische kip voor Slowcooker of oven

Bak in hetzelfde vet de groenten.

Bak in hetzelfde vet de groenten.
Caribische kip voor Slowcooker of oven

Voeg dan ananas en perzik toe

Voeg dan ananas en perzik toe
Caribische kip voor Slowcooker of oven

Saus gebonden

Saus gebonden
Caribische kip voor Slowcooker of oven

Alles in de Slowcooker, kipstukken bovenop.

Alles in de Slowcooker, kipstukken bovenop.
Caribische kip voor Slowcooker of oven

Dan de saus eroverheen gieten

Dan de saus eroverheen gieten
Caribische kip voor Slowcooker of oven

Oude foto

Oude foto

Het oorspronkelijke recept uit boekje van slowcooker klopte helemaal niets van. Net zo lang geprobeerd dat het naar mijn zin was.
Ps. Als je de lange lijst ingrediënten ziet denk je misschien dat het veel werk is, Ok het is wat snijwerk maar verder heb je er geen omkijken meer naar!
Ik heb vorige maand (febr. 2013) dit recept weer eens gemaakt maar nu met veel meer kip en dus ook meer olijfolie voor het braden gebruikt. De rest van de ingredienten heb ik ongeveer hetzelfde gehouden. Wel heb ik een rood pepertje toegevoegd en naderhand verwijderd.
Dit keer heb ik ook eens het vel van de kippenbouten eraan laten zitten. Naderhand kan je dus zelf kiezen om het eraf te halen of niet.
Over de binding van het gerecht. Ik heb gemerkt dat ananassap de binding van de saus verstoort (ik heb dit keer aardappelmeel gebruikt). Volgende keer laat ik het ananassap dus achterwege.
Nieuwe foto`s van feb.2013 staan nu bij het recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet alle ingrediënten van te voren klaar,heb je geen slow cooker maar wel een oven dan verwarm je die voor op 150°C Heb je geen oven? Zet onder je juspan een sudderplaatje en plaats dat op het laagste pitje en kijk af en toe of alles door en door gaar is Laat de ananas en perziken uitlekken in een vergiet (vang het sap op!) Snijdt de ananas en perzik in kleine stukjes.
Was de kip en dep goed droog.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de kipdelen tot ze bruin zijn, haal ze uit de pan en leg ze op een bord.Bak in hetzelfde vet de uien , selderij stukjes, stukjes peen, champignons en paprika. Voeg de uitgelekte ananas en perzik toe. Nu de saus maken Doe de maizena(of aardappelmeel) in de steelpan en vermeng het met het paprikapoeder, sojasaus, Worcestershire sauce, rode wijn azijn, het sap van de blikken ananas en perziken en roer goed tot alles vermengd is. Voeg dan al roerende het kokende water erbij. Voeg zout en peper naar smaak toe Laat de saus tot het kookpunt komen en roer constant tot het gebonden is. Doe daarna eerst de groenten en dan de kipstukken er bovenop in de Slowcooker en giet daarna de saus erop. (kip moet net onder staan).
Zet de slowcooker voor 1 uur op High en 6- 7 uur op low. (hangt van je slowcooker af)
In de oven op 150°C zal het ongeveer 3 uur duren, of op gas (geen flauw idee maar je vork verteld de waarheid!)

Serveertip

Wij eten het soms met rijst en een frisse salade. De heerlijke saus over de rijst en kip gegoten. De laatste keer hebben wij er pasta en sperzieboontjes bij gegeten maar aardappelen zullen hier beslist ook lekker bij smaken. Update februari 2013

Bron

Boekje van slowcooker en zelf helemaal veranderd.



Reacties (26)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top