Caribische kip voor Slowcooker of oven

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 24-06-2007
  • Caribische kip voor Slowcooker of oven

    Caribische kip voor Slowcooker of oven

    Caribische kip voor Slowcooker of oven

  • Caribische kip voor Slowcooker of oven

    Caribische kip voor Slowcooker of oven

    Caribische kip voor Slowcooker of oven

  • Caribische kip voor Slowcooker of oven

    Caribische kip voor Slowcooker of oven

    Caribische kip voor Slowcooker of oven

  • Caribische kip voor Slowcooker of oven

    Caribische kip voor Slowcooker of oven

    Caribische kip voor Slowcooker of oven

  • Caribische kip voor Slowcooker of oven

    Caribische kip voor Slowcooker of oven

    Caribische kip voor Slowcooker of oven

  • Caribische kip voor Slowcooker of oven

    Caribische kip voor Slowcooker of oven

    Caribische kip voor Slowcooker of oven

  • Caribische kip voor Slowcooker of oven

    Caribische kip voor Slowcooker of oven

    Caribische kip voor Slowcooker of oven

  • Caribische kip voor Slowcooker of oven

    Caribische kip voor Slowcooker of oven

    Caribische kip voor Slowcooker of oven

  • Caribische kip voor Slowcooker of oven

    Caribische kip voor Slowcooker of oven

    Caribische kip voor Slowcooker of oven

Het oorspronkelijke recept uit boekje van slowcooker klopte helemaal niets van. Net zo lang geprobeerd dat het naar mijn zin was.

Ps. Als je de lange lijst ingrediënten ziet denk je misschien dat het veel werk is, Ok het is wat snijwerk maar verder heb je er geen omkijken meer naar!

Ik heb vorige maand (febr. 2013) dit recept weer eens gemaakt maar nu met veel meer kip en dus ook meer olijfolie voor het braden gebruikt. De rest van de ingredienten heb ik ongeveer hetzelfde gehouden. Wel heb ik een rood pepertje toegevoegd en naderhand verwijderd.

Dit keer heb ik ook eens het vel van de kippenbouten eraan laten zitten. Naderhand kan je dus zelf kiezen om het eraf te halen of niet.

Over de binding van het gerecht. Ik heb gemerkt dat ananassap de binding van de saus verstoort (ik heb dit keer aardappelmeel gebruikt). Volgende keer laat ik het ananassap dus achterwege.

Nieuwe foto`s van feb.2013 staan nu bij het recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 el olijf /zonnebloemolie. 2 grote uien (gehakt). 3- 4 stengels bleekselderij. 2 (beetje flinke peentjes) in plakjes.(ik heb een kleine winterpeen genomen)1 bakje champignons, in plakjes of in vieren. 1-2 rode paprika`s, zaad verwijdert en gesneden.4 stukken kip met been (zoals karbonades,drumsticks enz. het vel verwijdert of laat het eraan.) 1 blik perziken, (van ongeveer 200 gram). 1 blik ananas blokjes. 200 gram. Ongeveer 10 zongedroogde tomaatjes op olie (niet noodzakelijk) 5 el maizena of aardappelzetmeel. 1 tl paprikapoeder(hot) 1-2 el sojasaus1-2 el Worcestershire sauce.4 el rode wijn azijn.± 1 liter kokend water.Zout en versgemalen zwarte peper. Eventueel een rood pepertje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Slowcooker van 2,5 - 3 liter (laatste keer 6,5 ltr pan gebruikt) OF oven OF gewoon een jus/stoofpan en een sudderplaatje. Een steelpan

Voorbereiding

Zet alle ingrediënten van te voren klaar,heb je geen slow cooker maar wel een oven dan verwarm je die voor op 150°C Heb je geen oven? Zet onder je juspan een sudderplaatje en plaats dat op het laagste pitje en kijk af en toe of alles door en door gaar is Laat de ananas en perziken uitlekken in een vergiet (vang het sap op!) Snijdt de ananas en perzik in kleine stukjes.

Was de kip en dep goed droog.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de kipdelen tot ze bruin zijn, haal ze uit de pan en leg ze op een bord.Bak in hetzelfde vet de uien , selderij stukjes, stukjes peen, champignons en paprika. Voeg de uitgelekte ananas en perzik toe. Nu de saus maken Doe de maizena(of aardappelmeel) in de steelpan en vermeng het met het paprikapoeder, sojasaus, Worcestershire sauce, rode wijn azijn, het sap van de blikken ananas en perziken en roer goed tot alles vermengd is. Voeg dan al roerende het kokende water erbij. Voeg zout en peper naar smaak toe Laat de saus tot het kookpunt komen en roer constant tot het gebonden is. Doe daarna eerst de groenten en dan de kipstukken er bovenop in de Slowcooker en giet daarna de saus erop. (kip moet net onder staan).

Zet de slowcooker voor 1 uur op High en 6- 7 uur op low. (hangt van je slowcooker af)

In de oven op 150°C zal het ongeveer 3 uur duren, of op gas (geen flauw idee maar je vork verteld de waarheid!)

Bron

Boekje van slowcooker en zelf helemaal veranderd.

Serveertip

Wij eten het soms met rijst en een frisse salade. De heerlijke saus over de rijst en kip gegoten. De laatste keer hebben wij er pasta en sperzieboontjes bij gegeten maar aardappelen zullen hier beslist ook lekker bij smaken. Update februari 2013

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

zizypha avatar
zizypha 18-03-2013

Het ananassap zou dan even moeten doorkoken.[br] Nu vraag ik me wel af of dat dan niet gebeurd is bij het inblikken.[br] Komt de smaak niet ten goede maar ja.[br] Die foto`s zal wel tijdelijk zijn.[br] Groeten C

alidada avatar
alidada 18-03-2013

Ik heb net nieuwe foto`s bij dit recept geplaatst. Heel vreemd ik kan de oude foto`s niet verwijderen!

alidada avatar
alidada 17-02-2013

Ik verwijder het vel in het begin Laura, want been geeft ook veel smaak. [br] Uiteraard kan je het vel ook verwijderen na het braden of zelfs verwijderen als het gerecht gaar is. Het wordt dan wel vetter. [br] Groetjes, Louise

ArualB avatar
ArualB 16-02-2013

Lijkt mij ook erg lekker. Even een vraagje over het vel van de kip, die verwijder je al aan het begin? Dit vraag ik omdat ik natuurlijk wel weet dat het vel veel vet bevat maar aan de andere kant ook veel smaak. Groetjes, Laura

bbreus avatar
bbreus 16-02-2013

Bedankt voor dit recept, het was heerlijk ik had veel kip en had een dubbel recept gemaakt, nu zaten we onverwacht met een grote groep te eten! thanks!

misspiggie avatar
misspiggie 15-03-2012

Louise, vandaag je recept gemaakt, was super lekker. Om twee uur was de jongste thuis moest daarna huiswerk maken, zat aan de kamertafel elk half uur te steunen dat hij trek(Lees honger) had, al de luchten uit de slowcooker geurde zijn neus in. Rook dus lekker. Enige probleem dat ik had saus ging erin als saus kwam eruit als water/bouillon heb ik iets fout gedaan. Wat kan ik er aan doen. Maar even goed is het smaakvol geweest en heel vullend, groet Jeannette

stippievld avatar
stippievld 05-09-2009

vandaag gemaakt, was super lekker, denk dat ik de volgende keer met hamlapjes maakt

ingekookt avatar
ingekookt 04-09-2009

Dit lijkt me een lekker gerecht en ga ik zeker een keer maken, bedankt, gr. Inge

ecureuil avatar
ecureuil 03-09-2009

Lijkt me lekker.

ecureuil avatar
ecureuil 03-09-2009

Even om de sterren te testen, ik heb dit nog niet gemaakt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten