Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Soep
  5. Dal soep ***

Dal soep ***

Door: mammiejammie

  • Indiaas, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-06-2007

Ingrediënten 6 personen


2 tl boter
2 teentjes knoflook
1 ui
½ theelepel kurkuma
1 theelepel garam masala
¼ theelepel chili poeder
1 theelepel gemalen komijn
800 gram tomaten op sap
1 kop rode linzen
2 theelepels citroensap
2½ kop groente bouillon
1¼ kop kokosmelk
zout en versgemalen peper
gehakte koriander


Dal soep ***
Dal soep ***

Smaakvolle vegetarische soep.
285 kcal per portie.
9 gram vet per portie.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pers knoflook uit en hak ui fijn. Giet tomaten af. Smelt boter in grote pan. Fruit knoflook en ui 2-3 min. Voeg kurkuma, garam masala, chili poeder en komijn toe en bak 30 sec mee. Voeg tomaten, rode linzen, citroensap, bouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook. Draai vuur laag en laat soep onafgedekt 25-30 min sudderen, tot linzen gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper en schep soep in warme soepkommen. Hak koriander fijn en strooi over soep. Serveer direct.

Serveertip

Serveer met warm naan brood.

Bron

Pratical Vegetarian Cookery



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mammiejammie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top