Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Spanakopita met rucolasalade ***

Spanakopita met rucolasalade ***

Door: mammiejammie

  • Grieks, Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-06-2007

Ingrediënten 4 personen


300 gram (wilde) spinazie
zout en versgemalen peper
3 eetlepels olijfolie
1 sjalotje
1 teentje knoflook
30 gram blanke hazelnoten
100 gram (magere) feta
½ ei
2 eetlepels bruin broodkruim
4 vellen fillodeeg
½ rode paprika
1 bakje rucola
½ zakje veldsla
2 eetlepels citroensap
2 theelepels zoetstofpoeder


Spanakopita met rucolasalade ***
Spanakopita met rucolasalade ***

600 kcal per portie.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ontdooi fillodeeg in 2 uur. Hak sjalotje en knoflook fijn en hazelnoten grof. Verkruimel feta en klop ei los. Schil paprika met dunschiller en snijd in dunne reepjes. Verwarm oven voor op 200 °C.

Bereidingswijze

Was spinazie zeer grondig, doe met aanhangend water en zout in grote pan en laat in 5 min slinken; laat spinazie uitlekken, hak fijn en druk in zeef vocht goed eruit. Bak in ? el olie sjalot, knoflook en 20 g noten 3 min. Meng met spinazie, feta, ei, broodkruim en peper. Halveer deegvellen. Verwarm 1? el olie zachtjes tot lauwwarm en klop 2 el water erdoor; bestrijk deegvelletjes heel dun met oliemengsel en leg steeds 2 velletjes op elkaar. Verdeel spinazievulling over lengte in midden van deeglapjes; vouw zijkanten van deeg over vulling en vouw tot pakketje. Leg deegpakketjes met naad naar onder op ingevette bakplaat; bestrijk bovenkant met oliemengsel en bak in midden van oven 20 min. Rooster 10 g noten in droge koekepan lichtbruin. Klop dressing van 1 el olie, citroensap, zout, peper en zoetstof. Schik veldsla en paprika op 2 borden en sprenkel dressing erover; leg spanakopita op sla en garneer met rucola en geroosterde noten.

Bron

Tip culinair, juni 1998



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mammiejammie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top