
5 eetlepels ketjap asin
2 eetlepels gembersiroop (Royal Mail)
1 teentje knoflook
250 gram varkenshaas
4 plakjes roomboter bladerdeeg
2 eetlepels sesamolie (Royal mail)
3 eetlepels sesamzaad
3 eetlepels zonnebloem olie
250 gram wortelen
3 bosuitjes
250 gram chinese kool
1 kleine komkommer
75 gram taugé
zout en versgemalen peper
2 theelepels maïzena
1 bosje chinese bieslook
Het recept is officieel bestemd voor 4 personen; voor de gemiddelde eter zijn de hoeveelheden echter wat aan de kleine kant; verdubbel de hoeveelheden en maak voor elke persoon 2 taartjes of eet de taartjes als licht hoofdgerecht in een driegangenmaaltijd
Snijd vlees in reepjes. Meng ketjap, gembersiroop en knoflook en marineer vlees 10 min; laat uitlekken, vang marinade op. Pers knoflook uit. Snijd wortel, bosui, chinese kool en komkommer in reepjes. Verwarm oven voor op 220 °C.
Halveer plakjes bladerdeeg diagonaal, bestrijk deegplakjes aan beide zijden dun met sesamolie en leg op bakplaat; bak in midden van oven in 15-20 min goudbruin en knapperig. Rooster in droge koekepan sesamzaad goudbruin. Verhit 2 el olie in wok en roerbak varkenshaas 3 min; schep uit wok en laat in zeef uitlekken, vang vleesvocht op. Voeg 1 el olie aan wok toe en verhit; roerbak wortel en bosui 2 min. Voeg chinese kool en komkommer toe en roerbak 2 min; voeg tauge toe en roerbak 1 min. Voeg varkenshaas, marinade en vleesvocht toe en laat gerecht door en door warm worden; breng op smaak met zout en peper. Schep groente-vleesmengsel uit wok en laat in zeef uitlekken, vang ketjap-gembervocht op. Los maizena op in 1 el ketjap-gembervocht; verhit rest van vocht in wok en bind met maizenapapje. Verdeel helft van plakjes bladerdeeg met mes voorzichtig in 2 lagen. Leg op 4 borden elk 1 gehalveerde driehoek bladerdeeg en verdeel helft van groente-vleesmengsel erover. Leg hele driehoekjes bladerdeeg erop en verdeel andere helft van groente-vleesmengsel erover; dek af met gehalveerde plakjes bladerdeeg. Garneer taartjes met sprietjes bieslook, sprenkel ketjapsaus rond taartjes en bestrooi met seamzaad.
Tip culinair, november 1998
happyfeet 25-06-2007
Ik heb je recept meegenomen, lijkt me heerlijk. Groetjes Ria.
happyfeet 25-06-2007
Ik heb je recept meegenomen, lijkt me heerlijk. Groetjes Ria.