1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Varkenshaas
  6. Oosterse groentetaartjes met varkenshaas ***

Oosterse groentetaartjes met varkenshaas ***

Door: mammiejammie

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-06-2007

Ingrediënten 4 personen


5 eetlepels ketjap asin
2 eetlepels gembersiroop (Royal Mail)
1 teentje knoflook
250 gram varkenshaas
4 plakjes roomboter bladerdeeg
2 eetlepels sesamolie (Royal mail)
3 eetlepels sesamzaad
3 eetlepels zonnebloem olie
250 gram wortelen
3 bosuitjes
250 gram chinese kool
1 kleine komkommer
75 gram taugé
zout en versgemalen peper
2 theelepels maïzena
1 bosje chinese bieslook


Oosterse groentetaartjes met varkenshaas ***
Oosterse groentetaartjes met varkenshaas ***

Het recept is officieel bestemd voor 4 personen; voor de gemiddelde eter zijn de hoeveelheden echter wat aan de kleine kant; verdubbel de hoeveelheden en maak voor elke persoon 2 taartjes of eet de taartjes als licht hoofdgerecht in een driegangenmaaltijd

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd vlees in reepjes. Meng ketjap, gembersiroop en knoflook en marineer vlees 10 min; laat uitlekken, vang marinade op. Pers knoflook uit. Snijd wortel, bosui, chinese kool en komkommer in reepjes. Verwarm oven voor op 220 °C.

Bereidingswijze

Halveer plakjes bladerdeeg diagonaal, bestrijk deegplakjes aan beide zijden dun met sesamolie en leg op bakplaat; bak in midden van oven in 15-20 min goudbruin en knapperig. Rooster in droge koekepan sesamzaad goudbruin. Verhit 2 el olie in wok en roerbak varkenshaas 3 min; schep uit wok en laat in zeef uitlekken, vang vleesvocht op. Voeg 1 el olie aan wok toe en verhit; roerbak wortel en bosui 2 min. Voeg chinese kool en komkommer toe en roerbak 2 min; voeg tauge toe en roerbak 1 min. Voeg varkenshaas, marinade en vleesvocht toe en laat gerecht door en door warm worden; breng op smaak met zout en peper. Schep groente-vleesmengsel uit wok en laat in zeef uitlekken, vang ketjap-gembervocht op. Los maizena op in 1 el ketjap-gembervocht; verhit rest van vocht in wok en bind met maizenapapje. Verdeel helft van plakjes bladerdeeg met mes voorzichtig in 2 lagen. Leg op 4 borden elk 1 gehalveerde driehoek bladerdeeg en verdeel helft van groente-vleesmengsel erover. Leg hele driehoekjes bladerdeeg erop en verdeel andere helft van groente-vleesmengsel erover; dek af met gehalveerde plakjes bladerdeeg. Garneer taartjes met sprietjes bieslook, sprenkel ketjapsaus rond taartjes en bestrooi met seamzaad.

Bron

Tip culinair, november 1998



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mammiejammie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top