Zuurvlees

  • Regionaal, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 25-01-1999

Limburgs stoofvlees

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo paardenvlees(kan ook met runderpoulet,maar is dan minder qua smaak),azijn,1/2 kg.uien,boter,suiker,stroop,ontbijtkoek,laurier,kruidnagel,peper,zout.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Het vlees in kleine stukjes snijden en 24 uur marineren in half azijn,half water met zout,peper,laurier en kruidnagel.

Bereidingswijze

Het vlees uit de marinade halen,het vocht bewaren.Het vlees goed bruin bakken in de boter.Uien apart braden.De uien toevoegen met een eetlepel suiker,1/2 el.stroop en een paar dikke plakken ontbijtkoek.Een gedeelte van de marinade toevoegen en het vlees op een laag vuurtje laten sudderen tot het zo gaar is dat het uit elkaar valt.Indien de saus niet voldoende gebonden is,nog wat bijbinden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten