1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Auberginerijst met gehakt, appel en rozijnen

Auberginerijst met gehakt, appel en rozijnen

Door: hbkraaij

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-06-2007

Ingrediënten 4 personen


400 gram tartaar, 2 aubergines, 2 rode uien gesnipperd, 1 appel in stukjes, 2 el rozijnen, 250 gram (basmati)rijst, 1 el kerriepoeder, 2 tl bouillonpoeder, 2 el olijfolie, 2 el gehakte verse koriander of munt.



Heerlijke rijstsalade. Heeft wat weg van de zuidafrikaanse boboti. Ook te maken als echt turks gerecht met wijnbladeren. Zie recept wijnbladeren met auberginerijst

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Tip: Bestrooi de aubergine eerst met zout, laat het 20 minuten intrekken en dep droog. Dat bakt fijner.

Bereidingswijze

Kook de rijst. Wel rozijnen in 1,5 dl kokend water. Snijd aubergines in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui glazig. Voeg tartaat toe en bak rul. Bak aubergine al omscheppend mee. Voeg kerrie, bouillonpoeder, rozijnen en water toe. Laat mengsel afgedekt stoven op laag vuur. Voeg na 10 minuten de appel toe en eventueel nog wat water. Laat nog 5 minuten stoven. Voeg de rijst toe en roer goed door. Bestrooi de auberginerijst met koriander.

Bron

De Telegraaf Vrouw 26-05-07



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hbkraaij
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top