geitenkaassalade met aardbeien

  • Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 17-06-2007

Een heerlijk frisse salade uit een krant gescheurd die ik in de trein vond.Het recept is van Ad Janssen maar ik weet niet meer voor welke krant hij schrijft.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 ons zachte geitenkaas* 3 ons aarbeien *2 ons veldsla * 4 el olijfolie *2 el honing * 1 el balsamicoazijn (ik vind het te weinig,gebruik gewoon een flinke scheut,niet van dat afgepaste,geldt ook voor de olie trouwens) *roze peperkorreltjes.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Laat vooraf de geitenkaas in de koelkast opstijven.Was de sla en leg deze ca. 1 uur in ijswater (of ijskoud water).Doe de sla in een vergiet en droog deze.Pluk de blaadjes en leg ze voorzichtig in een bakje.

Bereidingswijze

Vermeng de olie met de honing en azijn en verwarm deze lichtjes.Snijd van de geitenkaas plakjes en laat deze daarna op kamertemperatuur komen.
Rangschik de veldsla op borden en leg de plakjes kaas erbij.Was de aarbeien en verwijder de kroontjes.Snijd ze in plakjes en rangschik ze op de salade.Lepel de lauwwarme dressing over de salade en bestrooi met de roze peperkorreltjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten