Varkensstoof met champignons en paprika
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Een heerlijk slow-cooker gerecht, waarin het vlees lekker zacht en gaar is gestoofd.
Ingrediënten 4 recipe.people
600 g Varkenspoulet 2 uien2 teentjes knoflook1 rode paprika1 groene paprika250 g champignons 500 g tomaten (pomodori)1½ eetlepel bloem3 eetlepels olijf olie1½ dl bier (pilsener)2 dl runderbouillon (warm)4 kruidnagels2 laurierblaadjes snufje zout en een snufje peperBenodigdheden
Slow-cooker en braadpanVoorbereiding
- Pel de uien en snijd ze in ringen.
- Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes.
- Maak de paprika's schoon en snijd ze in grove stukken.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Bestrooi het vlees met de bloem en peper.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend bruin. Schep het vlees in de slow-cooker. Bak de uien en de knoflook in het bakvet van het vlees 3 minuten. Schep de paprika en de champignons erdoor en bak alles 5 minuten op een hoog vuur. Voeg de tomaten toe en breng alles aan de kook. Schenk het bier en de warme bouillon voorzichtig langs de kant van de pan. Voeg de kruidnagels, de laurierbladen en zout en peper toe. Daarna het mengsel over het vlees in de slow-cooker gieten. Zet de slow-cooker een uur op high en 5-6 uur op low.
Bron
aangepast
Serveertip
- Lekker met aardappelpuree.