1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. preitaart met pruimen

preitaart met pruimen

Door: paulien_e

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-06-2007

Ingrediënten 4 personen


5 plakjes bladerdeeg; 125 g magere spekreepjes (zelf heb ik, bij gebrek aan spekreepjes, reepjes bacon gebruikt); 1 ui; 300 g prei; 3 beschuiten (of wat paneermeel); 5 eieren; zout; versgemalen peper; 125 g zachte geitenkaas (ik heb meer gebruikt); 100 g gedroogde pruimen zonder pit; 2 el honing



Een heerlijke hartige taart die zowel warm als koud onweerstaanbaar is.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht 200 graden).

Bereidingswijze

Bak de spekreepjes uit in een droge koekenpan. Pel en snipper intussen de ui en snijd de prei in ringen. Was deze en laat ze goed uitlekken. Schep de spekjes uit de pan en laat het spekvet achter in de pan. Smoor de prei met de ui ca. 4 minuten in het spekvet. Schep het mengsel uit de pan en laat het enigszins afkoelen. Bekleed de springvorm met bladerdeeg en druk de randen goed tegen elkaar. Verkruimel de beschuiten erboven en verdeel de kruimels gelijkmatig over de deegbodem. Klop de eieren los en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het preimengsel met de spekreepjes over de deegbodem en schenk het eimengsel erover. Verdeel de geitenkaas en de pruimen erover. Bak de taart midden inde oven in ca. 35 minuten gaar. Dek de taart de laatste 15 minuten af met aluminiumfolie. Besprenkel de taart net voor het serveren met honing (dit laatste ben ik zelf vergeten maar het was toch al heel erg lekker).

Serveertip

Lekker met in dunne reepjes gesneden ijsbergsla en komkommer, aangemaakt met olijfolie en kruidenazijn.

Bron

Lekkerleven



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paulien_e
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top