Opgerold olijfoliebrood

  • Italiaans, Brood
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 13-06-2007
  • Opgerold olijfoliebrood

    Opgerold olijfoliebrood

    Opgerold olijfoliebrood

heel lekker luchtig brood. Je kunt eigenlijk allerlei soorten vulling kiezen, mij beviel tapenade en pesto erg goed. Je zou ook kunnen kiezen voor spinazie, ansjovis, gebakken ui, alles wat je maar lekker lijkt. De hoeveelheid is voldoende voor 2 broden van ongeveer 400 gr. Lekker broodje voor bij een kommetje soep of bij een picknick.

Deel dit recept

Ingrediënten
Voordeeg:
* 100 gr bloem
* 100 ml handwarm water
* 7 gr (1 zakje) gedroogde gist .

Brooddeeg:
* 350 gr bloem
* 170 ml handwarm water
* 6 el extra vierge olijfolie
* 1 tl suiker
* 2 tl zeezout
* vulling, bv pesto of tapenade
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Meng de 100 gr bloem, 100 ml water en gist met een houten lepel. Laat dit afgedekt met plasticfolie een nacht in de koelkast staan. Doe het deegmengsel wel in een grote kom, want het rijst behoorlijk!

Bereidingswijze

Laat het deeg op kamertemperatuur komen. Meng de overige ingredienten door het deeg - op de vulling na - en kneed 10 minuten tot je een soepel deeg hebt. Als het deeg wat plakt, voeg dan lepelsgewijs wat bloem toe. Als het te droog is, lepelsgewijs wat water. Laat het deeg afgedekt op een warme, tochtvrije plaats in omvang verdubbelen (1 tot 1 1/2 uur). Deel het deeg in twee stukken. Rol beide stukken uit tot een rechthoekige lap en verdeel de vulling erover (hou aan de lange kant ongeveer 1 cm ruimte over ivm oprollen). Aan de lange kant oprollen en met de naad naar beneden nog 3 kwartier laten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden en bak het brood in 40 gaar.

Bron

www.foodbgood.com

Laatste reacties

Enne1 avatar
Enne1 03-02-2012

Erg lekker. Heb een foto van mijn versie geupload, zeker voor herhaling vatbaar!

thole avatar
thole 04-12-2010

ga hem proberen. dank voor het recept!

jentje1 avatar
jentje1 16-08-2008

Heb het meegenomen. Lijkt me erg lekker. Groetjes, Jennie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten