Runderrollade met tomaten
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Runderrollade ui de slow-cooker met basilicum en tomaten.
Ingrediënten 4 recipe.people
600 g Doorregen runderrollade10 teentjes knoflook2 uien500 g tomaten (tros)10 takjes basilicum2 eetlepels pesto (rode)snufje zoutsnufje peper3 dl runderbouillon.
Benodigdheden
Slow-cooker, keukenpapierVoorbereiding
- Pel de knoflook en de ui, en snijd ze in grove stukken.
- Ontvel de tomaten en snijd ze in grove stukken.
- Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes. Snijd de steeltjes fijn en scheur de blaadjes in stukjes.
- Dep het vlees droog, bestrijk het met pesto en bestrooi het met peper.
Bereidingswijze
- Braad het vlees in een braadpan, tot ze aan alle kanten mooi bruin is.
- Haal de rollade uit de pan en leg ze op een bord.
- Bak in het bakvet de knoflook met de uien even aan.
- Haal de uien en knoflook met een schuimspaan uit het bakvet.
- Voeg 3 dl runderbouillon toe aan het bakvet en roer aanbaksel los.
- Leg het uien knoflook mengsel in de binnenpan van de slow-cooker.
- Leg daar het vlees op.
- Voeg ook de uitgelekte sappen toe.
- Leg de helft van de stukken tomaat rondom het vlees.
- strooi de helft van de basilicum over de tomaten.
- Schenk de bouillon over het vlees.
- Doe het deksel op de slow-cooker en zet hem 4 uur op high.
- Zet de slow-cooker daarna 2-3 uur op low.
- Keer het vlees tijdens de stooftijd ??n ? twee keer, en bedruip dan ook vlees met de jus.
- Niet in het vlees prikken tijdens het stoven anders lopen er sappen uit.
- Neem het vlees uit de pan en laat het ca. 15 minuten onder aluminiumfolie rusten.
Serveertip
- Snijd het vlees in plakken, verdeel de andere helft van de tomaten er omheen.
- Strooi de rest van het basilicum erover
- Lekker met puree en een groene salade.