Gourmet/Teppan Yaki met tonijn en ossenhaas

  • 30-60 min.
  • Gourmet/Teppan Yaki met tonijn en ossenhaas

    Gourmet/Teppan Yaki met tonijn en ossenhaas

    Gourmet/Teppan Yaki met tonijn en ossenhaas

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
200 g verse tonijnfilet
200 g ossenhaas
3 sjalotten (75 g)
1 teentje knoflook
4 shii-take
4 lente-uitjes
½ Spaanse peper
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels Japanse sojasaus (Kikkoman)
Zout en peper

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Gourmetplaat of teppan yaki grillplaat, cocktailprikkers

Bereidingswijze

De sjalotjes pellen, halveren en in fijn ringetjes snijden. De knoflook pellen, halveren, de kiem verwijderen en fijnhakken. Verwijder de steeltjes van de shii-take en snijd in dunne reepjes. Was de lente-uitjes, haal het buitenste blad eraf en snijd in schuine, dunne ringetjes. Verwijder zaad en zaadlijst uit de Spaanse peper en snijd in hele kleine stukjes. Roerbak de helft van de sjalot, knoflook en Spaanse peper met alle lente-ui en shii-take 4 minuten in de sesamolie en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de tonijn in vier porties en laat de vis 30 minuten in de koelkast marineren in een mengsel van de sojasaus en de overgebleven helft van de sjalot, knoflook en Spaanse peper. Haal daarna de vis uit de marinade en bak de tonijn snel om en om op de voorverwarmde gourmetplaat of teppan. Verdeel de ossenhaas in vier porties en sla deze tussen plastic folie plat tot ongeveer 3 mm dikte. Bestrooi met zout en peper en bak het vlees op de gourmetplaat of teppan kort om en om. Vul de plakjes met het paddenstoelenmengsel, rol ze op en zet vast met een cocktailprikker.

Gebruik de marinade als saus bij de tonijn en ossenhaas. Lekker met witte rijst en roergebakken Chinese kool (zie recept).

Bron

www.shallot.com

Serveertip

- Zowel de ossenhaas als tonijn moeten heel snel om en om worden gebakken, anders wordt het vlees te gaar en taai en is het niet meer lekker.
- Teppanyaki betekent letterlijk "grillen op een ijzeren plaat". In Japan was Teppanyaki van oorsprong de oudste manier van eten bereiden, waarbij men vers gevangen vis in het vel op een schop boven een open vuur grilde. Hieruit is langzamerhand een meer verfijnde methode ontstaan, de "Teppan-bakplaat". Teppanyaki is in zijn huidige vorm dus niet authentiek Japans, maar evengoed een eeuwenoude traditie.
- Tonijnvlees kunt u het beste op de dag van de aankoop eten omdat het snel kan bederven.
- De shii-take behoort tot de familie van de paddestoelen. Verse shii-takes hebben een bruine hoed en een witte steel. Let er bij de aankoop van paddestoelen op dat ze stevig zijn en fris ruiken.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sjalot2007 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten