Paddestoelencappuccino

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-06-2007
  • Paddestoelencappuccino

    Paddestoelencappuccino

    Paddestoelencappuccino

  • Paddestoelencappuccino

    Paddestoelencappuccino

    Paddestoelencappuccino

Waarom een sjalot: De sjalot geeft het geheel meer smaak en body.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
750 g kastanjechampignons
2 dl olijfolie
150 g sjalotten
2 teentjes knoflook
1 l kippenbouillon
1 l slagroom
1 l melk
10 g verse tijm
7 g verse rozemarijn
2 g kardemom
1 steranijs
2 g karwijzaad
2 laurierblaadjes
Verse nootmuskaat uit de molen
Zout en peper

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Blender of staafmixer, bolzeef, 10 cappuccinokopjes of kommetjes

Bereidingswijze

Pel en halveer de sjalotjes en snipper ze ragfijn. De knoflook pellen, halveren, de kiem verwijderen en fijnhakken. Was de champignons in lauwwarm water en snijd ze in grove stukjes. Was de tijm en rozemarijn, verwijder de steeltjes en hak de kruiden fijn. Giet de olijfolie in een grote pan en laat deze goed heet worden. Zet hierin de champignons met sjalotjes, knoflook, kruiden en specerijen aan en voeg zout en peper toe. Blus af met de bouillon, schenk de melk en room erbij en laat de soep 30 minuten op een zacht vuur koken.

Verwijder de steranijs en laurierbladeren en haal ook een beetje van de andere ingredienten uit de soep voor de garnering. Pureer de soep met behulp van een blender of staafmixer, giet door de zeef en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schenk de soep in cappuccinokopjes of kleine kommetjes en garneer met de achtergehouden ingredienten.

Bron

www.shallot.com

Serveertip

? Kastanjechampignons hebben een lichte anijsachtige smaak, welke in dit gerecht wordt versterkt door de steranijs en kardemom.
? Verwijder voordat je de soep gaat pureren de steranijs en laurierbladeren; ze hebben een sterke smaak en zullen de smaak van de andere ingrediënten overheersen.
? De kardemom is een peul van een plant uit de gemberfamilie. Samen met saffraan en vanille behoort kardemom tot de duurste specerijen. In India is kardemom een gewild ingrediënt in kruidenmengsels zoals curry. Kardemom is te koop in de vorm van hele vruchten, als zaden of gemalen. Kardemom heefteen heerlijke geur die vrij snel verloren gaat. Koop daarom nooit gemalen kardemom, maar koop een kleine hoeveelheid hele peulen. Kardemom heeft een zoete, scherpe geur en smaakt naar bergamot, citroen en kamfer.

Laatste reacties

DinyMol avatar
DinyMol 14-12-2009

Over heerlijk een aanrader voor kerst.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten