Toscaanse kippenbout met sjalot

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-06-2007
  • Toscaanse kippenbout met sjalot

    Toscaanse kippenbout met sjalot

    Toscaanse kippenbout met sjalot

Waarom een sjalot: De sjalot geeft dit gerecht een pittige en volle smaak

Soort gerecht: lekker eenpansgerecht tijdens de vakantie, bijvoorbeeld op de camping, maar natuurlijk ook voor thuis een heerlijk recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kippenbouten
4 sjalotten (100 g)
2 teentjes knoflook
6 vastkokende aardappelen (nieuwe oogst)
2 tomaten
1 rode paprika
1 takje verse tijm
1 takje verse rozemarijn
5 g koriander, met stelen
2½ dl olijfolie
Zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De sjalotjes pellen, halveren en in halve ringen snijden. De knoflook halveren, de kiem verwijderen en fijnhakken. De tomaten wassen, het kroontje verwijderen en in grove stukken snijden. De paprika wassen, het zaad en de zaadlijsten verwijderen en in grove stukken snijden. De aardappelen wassen en halveren. De korianderblaadjes van de stelen halen en grof snijden (steeltjes bewaren). De tijm en rozemarijn wassen, de blaadjes eraf plukken en fijnhakken. De kippenbouten op het scharnier in tweeen snijden en inwrijven met zout en peper. Verhit de olijfolie in een koekenpan en laat de kippenbouten met de knoflook, sjalotten, tijm, rozemarijn, koriandersteeltjes, aardappelen, tomaat en paprika op een middelmatig vuur even bakken. Laat de kip vervolgens met gesloten deksel in 25 minuten gaar worden. Breng op smaak met zout en peper en voeg vlak voor het serveren wat gesneden korianderblaadjes toe.

Serveer met een frisse salade en ciabatta of focaccia.

Bron

www.shallot.com

Serveertip

- Zorg ervoor dat het gerecht alleen pruttelt, maar niet kookt! Zet het vuur dus laag, dan blijft de kip mals en de groente mooi heel.
- Braad kip en kalkoen altijd door en door gaar. Kip en kalkoen zijn vaak besmet met salmonella en/of campylobacter en kunnen een ernstige voedselvergiftiging veroorzaken. Voorkom kruisbesmetting door bijvoorbeeld rauwe kip altijd apart te bereiden en schone handdoeken, borden, messen en snijplanken te gebruiken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten