1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Vegetarische taco

Vegetarische taco

Door: luckyjo

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-05-2007

Ingrediënten 4 personen


2 uien - 1/2 krop ijsbergsla - 2 vleestomaten - 1 avocado - 1 eetlepel citroensap - 1 blik kidneybonen van 400 ml - 1 potje milde tacosaus van 230 gram - 100 gram cheddarkaas - 3 eetlepels olijfolie - 1 pak Fijngehakt Haché 175 gram Quorn - zout en versgemalen peper - 1 pak taco shells van 12 stuks - 125 ml zure room


Vegetarische taco
Vegetarische taco

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes en was deze. Was de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de avocado, snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel die met citroensap. Laat de bonen uitlekken.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de tomatenblokjes met de tacosaus. Rasp de cheddarkaas.
Verhit in een koekenpan de olijfolie en fruit de uien 2 minuten. Bak het gehakt nog 3 minuten mee. Voeg de bonen toe aan het mengsel en warm goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Vul de taco?s met het gehaktbonenmengsel, wat ijsbergsla, tacosaus en kaas en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Laat ze midden in de oven in 15 minuten goed warm worden en de kaas gratineren.
Verdeel de overige ijsbergsla, avocado en zure room over de taco?s en serveer ze direct.

Bron

Super



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top