Mexicaanse kip

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-05-2007

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen

    l*] 6 kippenboutenl*]4 eetl. olie
  • 3 grote gehakte uien
  • 1 eet. sesamzaad
  • 1/4 theel. marjolein
  • 3/4 kop droge rode wijn
  • 2 koppen kippenbouillon
  • 1 kop geblancheerde amandelen
  • 1/2 kop gevulde olijven
  • 1 eetl. chilipoeder
  • 1 teel. zout
  • versgermalen peper
  • knoflook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Casserole

Bereidingswijze

Kruid de kip met zout en peper. Bak haar 15 minuten in olie tot ze bruin zijn aan alle kanten. Haal de kip eruit en houd haar warm. Doe de uien en de knoflook in de pan en fruit ze 10 minuten lang tot ze goudkleurig zijn. Doe het sesamzaad, marjolein, en de wijn erbij en sudder 5 minuten lang. Doe de nu de kip met de uienmengsel en de bouillon in een diepe casserole. Voeg hier de amandelen, olijven en chilipoeder aan toe. Sluit de casserole en bak 30 minuten in een matige oven 350c. Haal dan de deksel van de casserole en bak nog 15 minuten door EET SMAKELIJK

Serveertip

Stokbrood en de rest van de wijn en voor 6 personen nog 1 fles toevoegen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten