Omelet met sjalot en kervel

  • Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-05-2007
  • Omelet met sjalot en kervel

    Omelet met sjalot en kervel

    Omelet met sjalot en kervel

Waarom een sjalot? De sjalot is een smaakversterker voor dit gerecht, zodat je minder zout toe hoeft te voegen.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 sjalotje
3 scharreleieren
50 ml slagroom, ongezoet
1 takje verse kervel
25 g boter
1 eetlepel olijfolie
Peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel en halveer de sjalot en snijd in halve ringetjes. Klop de eieren met de slagroom, peper en zout los in een mengkom. Was de kervel, verwijder de grove stelen en snijd de rest fijn. Vermeng met de losgeklopte eieren. Verhit de boter en olijfolie in een anti-aanbakpan en fruit de sjalot enkele minuten. Voeg het eimengsel toe en laat deze al roerende gaar worden zonder te kleuren. Haal vervolgens de pan van het vuur. Houd de pan schuin en klap de omelet dubbel. Schuif de dubbelgeklapte omelet op een voorverwarmd bord.

Bron

www.shallot.com

Serveertip

Een goede omelet is heel lichtbruin gekleurd en van binnen ‘baveux‘ (= smeuïg, nog net niet gaar)!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten