1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Garnalen
  6. Pasta met garnalen & doperwten

Pasta met garnalen & doperwten

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-05-2007

Ingrediënten 4 personen


Plukje saffraandraadjes
2,25 dl droge witte wijn
3 el olijfolie
25 g boter
1 sjalotje
225 g doperwten
350 g gekookte garnalen, gepeld
350 g fusilli bucati fo ditali
peper en zut
2 el verse dille,fijngekipt



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week de saffraandraadjes in een kom met de wijn.Verhit de olie en boter in een grote koekenpan met dikke bodem. Bak het sjalotje op een laag vuur onder af en toe roeren in 5 min zacht. Voeg de doperwten en garnalen toe en bak ze onder af en toe roeren 2-3 min mee.
Breng intussen water met wat zout in een grote pan met dikke bodem aan de kook. Voeg de pasta toe, breng het water weer aan de kook en kook de pasta in 8-10 min beetgaar.
Roer intussen de saffraandraadjes en de wijn door het garnalenmengsel in de koekenpan. Zet het vuur hoger en kook de vloeistof tot de helft in . Breng de saus op smaak met peper en zout. Giet de past af en voeg die toe aan de saus. Kook het geheel 1-2 min, tot de pasta overal bedekt is met de saus. Doe het geheel in een voorverwarmde schaal, strooi er dille over en serveer meteen.

Bron

Pasta



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van silvaoliveira


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van silvaoliveira
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top