Garnalencocktail met komkommer

  • Vis, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 29-05-2007
  • Garnalencocktail met komkommer

    Garnalencocktail met komkommer

    Garnalencocktail met komkommer

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g Hollandse garnalen
½ kleine komkommer
½ sinaasappel
2 eetlepels verse dille, fijngehakt
zout, versgemalen zwarte peper
75 g waterkers
100 g Griekse yoghurt
2 eetlepels olijfolie extra vierge
mespunt chilipoeder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de komkommer en snijd het stuk in de lengte doormidden. Schraap de zaadjes eruit en snijd de komkommer in kleine blokjes. Rasp 1 theelepel oranje schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Schep in een kom de komkommer met de geraspte sinaasappelschil, dille en 2 eetlepels sinaasappelsap door elkaar. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Verwijder de grove takjes uit de waterkers. Leg in vier rechte (whisky)glazen een laagje van waterkersblaadjes. Schep de helft van de garnalen erop en verdeel de komkommer erover. Schep de rest van de garnalen erop. Roer de yoghurt los met de olijfolie en breng het sausje pittig op smaak met zout, peper en chilipoeder. Schep in elk glas een lepel van het sausje.

Bron

http://www.tijdvoorvis.n

Serveertip

Vervang de Hollandse garnalen door cocktailgarnalen.
Ook leuk als buffethapje in kleine borrelglaasjes.

Laatste reacties

lafyathan avatar
lafyathan 07-02-2008

Lijkt me lekker neem hem mee

sannerien avatar
sannerien 29-05-2007

Neem hem mee, bedankt gr Annemarie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten