1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gestoofde kippendijen met venkel en wortel

Gestoofde kippendijen met venkel en wortel

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-05-2007

Ingrediënten 2 personen


2 ontbeende kippendijen, 1 venkel, 1 flinke wortel, 1 theelepel gedroogde rozemarijn, 1/4 kippenbouillonblokje, 250 ml. water, bakolie.



Voor dit gerecht kun je ook kippenborst gebruiken, maar de dijen hebben iets vet en maken dit gerecht heerlijk smaakvol.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de wortel schuin in plakjes en de venkel in halve ringen.

Bereidingswijze

Bak in 2 eetlepels olie op hoog vuur de groenten 3 minuten aan Voeg de kip toe en bak nog twee minuutjes per kant, om ze een beetje te laten bruinen. Verkruimel het kwart bouillonblokje over de kip en groenten en voeg het water en de rozemarijn toe. Hussel even goed door en zet het vuur laag. Met deksel op de pan 10 minuutjes laten stoven. Haal dan het deksel van de pan en zet het vuur weer wat hoger. Bak nog 5 tot 10 minuten, tot het water verdampt is en de groenten wat gekaramelliseer.

Serveertip

Met gekookte aardappels smaakt dit zalig.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van linde


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van linde
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top