venkelsoep metzalm en krab
- Nederlands, Voorgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
1 grote venkelknol in smalle reepjes..¼ l halfvolle melk.
30 gr boter.
30 gr bloem.
¾ l bouillon van tablet of uit pot.
2 eetl.witte vermouth of witte wijn.
100 gr gerookte zalm,in reepjes.
100 gr surimi krab,kleingesneden.
peper en zout.
venkelgroen als garnering.
Benodigdheden
slagersmes,staafmixer,marmite van 4 liter
Voorbereiding
Verwarm de venkel,melk,peper,zout en kook de groente in ca 15 minten gaar en pureer de venkel in de melk.
Bereidingswijze
Smelt de boter en roer de bloem erdoor.Voeg al roerende de bouillon iin gedeelten toe tot het mengsel licht bindt.Voeg de venkelpuree erbij
en verwarm nog 5 minuten.Roer daarna de vermouth of wijn erdoor.
TIP;
Neem knolselderij in plaats van venkel.
In paats van zalm en krab is gerookte paling of -forel ook heel lekker.
Bron
Boodschappen no 5 2007 van PLUS.
Serveertip
Verdeel de zalmreepjes en de krabstukjes over 4 kommen.
Schepde warme soep erp en garneer met fijn geknipt venkelgroen.
Wij geven er altijd croutons bij.