venkelsoep metzalm en krab

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote venkelknol in smalle reepjes..
¼ l halfvolle melk.
30 gr boter.
30 gr bloem.
¾ l bouillon van tablet of uit pot.
2 eetl.witte vermouth of witte wijn.
100 gr gerookte zalm,in reepjes.
100 gr surimi krab,kleingesneden.
peper en zout.
venkelgroen als garnering.

Boodschappen bestellen
Benodigdheden

slagersmes,staafmixer,marmite van 4 liter

Voorbereiding

Verwarm de venkel,melk,peper,zout en kook de groente in ca 15 minten gaar en pureer de venkel in de melk.

Bereidingswijze

Smelt de boter en roer de bloem erdoor.Voeg al roerende de bouillon iin gedeelten toe tot het mengsel licht bindt.Voeg de venkelpuree erbij
en verwarm nog 5 minuten.Roer daarna de vermouth of wijn erdoor.

TIP;
Neem knolselderij in plaats van venkel.
In paats van zalm en krab is gerookte paling of -forel ook heel lekker.

Bron

Boodschappen no 5 2007 van PLUS.

Serveertip

Verdeel de zalmreepjes en de krabstukjes over 4 kommen.
Schepde warme soep erp en garneer met fijn geknipt venkelgroen.
Wij geven er altijd croutons bij.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

janenmia avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten