1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. créme brulée

créme brulée

Door: sharktales

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-05-2007

Ingrediënten 4 personen


  • 250 ml slagroom
  • 200 ml volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 100 gram suiker
  • 5 eidooiers van grote eieren
  • 4 el poedersuiker.


Verder heb je nodig


4 lage ovenvaste schaaltjes (inhoud 125 ml)

créme brulée
créme brulée

Het meest bestelde nagerecht in restaurants.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 100 graden.
  • Schenk de melk en de slagroom in de pan.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte open en schrap het vanillemerg met de punt van een scherp mes eruit.
  • Voeg het merg en het stokje bij de melk en room.

Bereidingswijze

  • Zet het pannetje op een tamelijk laag vuur en breng de room aan de kook, roer af en toe.
  • Neem het pannetje van het vuur en laat 10 minuten afkoelen.
  • Doe de eidooiers met de suiker in een mengkom.
  • Roer de dooiers met de garde los.
  • Haal het vanillestokje uit de room.
  • Roer de room in een dun straaltje door de eidooiers.
  • Roer nog even tot alles goed gemengd is.
  • Schenk het mengsel in de vier schaaltjes.
  • Zet de schaaltjes op het rooster in het midden van de oven en laat de creme brulee in ca. 45 minuten gaar worden.
  • Neem de schaaltjes voorzichtig uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.
  • Zet de schaaltjes daarna in de koelkast en laat ze door en door koud worden.
  • Verwarm intussen de ovengrill voor op de hoogste stand.
  • Neem de dessert vlak voor het opdienen uit de koelkast en strooi over elk schaaltje ca. 1 el suiker.
  • Zet de schaaltjes op het ovenrooster en schuif ze vlak onder de hete grill.
  • Laat de suiker afhankelijk van de hitte in de grill, in 1-3 minuten smelten en lichtbruin kleuren.
  • Als de suiker is afgekoeld, is de karamellaag hard.


Serveertip




Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sharktales
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top