Gegrilde ribkarbonade in mosterd-honing-marinade.
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
Voor de liefhebber van gegrild vlees.
Ingrediënten 2 personen
2 ribkarbonadeszout1 tl honing1 el mosterd1 el olieVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 277,92 kcal |
Koolhydraten | 2,30 g |
Eiwitten | 32,50 g |
Vetten | 15,31 g |
Benodigdheden
Grillpan
Voorbereiding
- Bestrooi de karbonades met zout.
- Schep voor de marinade de honing en de mosterd in een kommetje, voeg de olie toe en klop het geheel met een vork door elkaar.
- Bestrijk de karbonades met een kwastje met de marinade en leg ze op een bord.
- Laat de marinade op kamertemperatuur 20 minuten intrekken.
Bereidingswijze
- Verhit de grillpan op middelmatighoog vuur.
- Leg de karbonades op de ribbels van de pan en gril ze tot de karbonades van de ribbels loslaten.
- Dat is ca. 5 minuten.
- Keer de karbonades met een spatel om en gril de andere kant nog ca. 4 minuten.
Serveertip