1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Creoolse Rijstschotel

Creoolse Rijstschotel

Door: jigsaw

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-01-1999

Ingrediënten 4 personen


200 gr ham (2 plakken),
1 knoflookworst,
1 ons garnalen,
1 groene paprika,
1 rode paprika,
1 blikje sperciboontjes,
3 tomaten,
1 ui,
1 bosje peterselie,
1 theel. tijm,
5 dl bouillon (blokje),
boter en olie,
cayennepeper,
3 tenen knoflook,
tobasco,
2 theel. koenjit,
1 pak rijst



Pittig eenpansgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de ui en snijd in ringen.
Maak de paprika's schoon, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snijd in repen.
Snijd de worst in plakjes en de ham in blokjes..

Bereidingswijze

Fruit in een mengsel van boter en olie de plakjes worst, de stukjes ham, de uienringen, de stukjes paprika en de gesnipperde knoflook. Schep goed door elkaar en voeg de ontvelde, in stukken gesneden tomaat toe. Schep er dan de gewassen en uitgelekte rijst en 2 theelepels koenjit doorheen.Bak nog even en strooi de gehakte peterselie en de tijm erbij. Giet de hete bouillon erop,
breng aan de kook en laat op laag vuur zonder deksel droog koken.
Doe er dan de spercibonen bij. Vlak voordat het klaar is even omscheppen en de garnalen erover strooien. Maak extra pittig met wat cayennepeper en/of wat tobasco.



Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jigsaw
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top