gesuikerde viooltjes

  • Biologisch,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-05-2007

De viooltjes houden hun mooie kleur en kunnen gebruik worden als versiering bij gebak en dessert.

Deel dit recept

Ingrediënten
driekleurige viooltjes, eiwit, fijne kristalsuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kwastje

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 50 graden.

Bereidingswijze

Klop 1 eiiwit schuimig en penseel er alle delen van de viooltjes mee. Bestrooi de bloemen daarna met de fijne suiker. Leg ze op bakpapier in laat ze in de oven drogen op 50 graden. De ovendeur moet op een kier blijven staan. Na ongeveer 30 minuten zijn de bloemen droog en voelen ze hard aan.
Laat de bloemen op een droge plaats uitwasemen. Zodra ze helemaal droog en hard zijn, kun je ze in een trommel bewaren.

Bron

rozenijs en ridderspoor

Serveertip

Geef de viooltjes in een mooie weckfles als cadeautje. Geef er eventueel wat recepten bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten