1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Pompoensoep
  5. Pompoensoep met specerijen

Pompoensoep met specerijen

  • Afrikaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-05-2007

Ingrediënten 4 personen


1 flespompoen, 1 grote of 2 kleine aardappels, 1 ui, 2 grote tenen knoflook, 1 rode peper, 1 1/2 liter zwakke bouillon, 2 eetlepels Ras el Hanout, bakolie.


Verder heb je nodig


Staafmixer


Lekker pittig soepje met Noord-Afrikaanse specerijen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pompoen schillen, van zaden ontdoen en in blokken snijden. Aardappels schillen en halveren. Knoflook pellen en halveren. Ui pellen en in grote stukken snijden. Bouillon klaarmaken, evt. met tabletten. Rode peper ontdoen van zaden en zaadlijsten en in grote stukken snijden.

Bereidingswijze

Bak in de olie de pompoen, aardappel, ui en knoflook even aan, tot het lekker gaat ruiken. Voeg dan het specerijenmengsel en de peper toe, bak een paar seconden mee tot het gaat geuren en giet dan de bouillon erbij. Kook met de deksel op de pan zachtjes een half uurtje, tot alles goed gaar is. Maak er met de staafmixer een mooie gladde soep van.

Serveertip




Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van linde


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van linde
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top