1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Geroosterde bietjes met geitenkaas

Geroosterde bietjes met geitenkaas

  • Vegetarisch, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-05-2007

Ingrediënten 6 personen


8 middelgrote, ongeschilde bietjes, 300 g zachte geitenkaas (Buche de chevre), 2 eetl olijfolie, geraspte schil en sap van een halve citroen, zout en versgemalen witte peper


Verder heb je nodig


6 kleine ronde ovenschaaltjes (ramekins)


Dit voorgerecht kun je tevoren klaarmaken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de rauwe bietjes in een ovenschaal en laat ze ca. 60 minuten in de oven gaar worden. Schud de bietjes iedere 20 minuten om. Controleer met een mesje of ze gaar zijn. Laat de bietjes afkoelen

Bereidingswijze

Prak de geitenkaas zonder korst, met een vork en meng met olijfolie, geraspte citroenschil en zout en peper, voeg citroensap naar smaak toe.
Schil de afgekoelde bietjes en snij ze in dunne plakjes. Bekleed de ramekins met plastic folie. Bedek de onderkant en zijkant van de vormpjes met plakjes biet. Verdeel de geitenkaas over de schaaltjes (let er op dat de kaas mooi wit blijft). Druk de vulling goed plat met de bolle kant van een lepel. Leg bovenop elk schaaltje een plakje biet. Bedek de schaaltjes met folie. Zet minstens 1 uur in de koekast weg.

Serveertip

Haal de schaaltjes een half uurtje voor het eten uit de koelkast. Stort ze op 6 bordjes en verwijder het plastic. Je kunt er witlofsalde met walnoten bij geven of bruinbrood met boter.

Bron

Smaakmakend



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riethaasnoot


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riethaasnoot
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top