Fazantfilet met een dakje van sjalot en peterselie

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Fazantfilet met een dakje van sjalot en peterselie

    Fazantfilet met een dakje van sjalot en peterselie

    Fazantfilet met een dakje van sjalot en peterselie

Waarom een sjalot: de sjalot geeft, samen met de peterselie, een vollere smaak aan de fazantfilet. Ook zorgt het sjalottenmengsel ervoor dat de filet niet uitdroogt aan de bovenkant

Soort gerecht: als hoofdgerecht of in bijvoorbeeld een kerstmenu als tussengerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 sjalotten (75 g)
4 fazantfilets (met vel)
1 teentje knoflook
25 g peterselieblaadjes
10 g broodkruim
½ dl notenolie
1 klontje roomboter
Peper en zoutBoodschappen bestellen
Benodigdheden

Spuitzak,
Aluminiumfolie

Voorbereiding


Bereidingswijze

De sjalot pellen, halveren en ragfijn snipperen. De knoflook halveren, de pit verwijderen en fijnhakken. De peterselie wassen, drogen en fijnhakken. In een koekenpan de sjalot zachtjes aanzetten in de helft van de notenolie samen met de knoflook. Ongeveer 5 minuten laten garen en op smaak brengen met zout en peper. Mengen met de fijngehakte peterselie en het broodkruim en het geheel op smaak brengen met zout en peper. Vul een spuitzak met het sjalottenmengsel en spuit deze onder het vel van de fazantenfilet.

In een koekenpan rest van de notenolie en een klontje boter op een niet te hoog vuur verhitten. Bak de filets om en om bruin en laat ze daarna in ongeveer 8 minuten garen. Af en toe omdraaien. Haal de filets uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie. Prik een paar gaatjes aan de onderkant in het aluminiumfolie en leg de filets op een bord. Plaats het bord 10 minuten in de oven op een temperatuur van ongeveer 50? C. Haal de filets uit de folie en snijd ze in de breedte door de helft. Serveer met bijv. gekookte aardappelen met peterselie en zuurkool.

Bron

www.shallot.com

Serveertip

- Vlees bestaat hoofdzakelijk uit bind- en spierweefsel. Als deze een te hoge temperatuur krijgt, bijvoorbeeld door op een te hoog vuur te bakken of een te hete oven, dan krimpen de vezels en wordt het vlees taai.
- Door het vlees in aluminiumfolie te laten rusten wordt het vlees malser en gaan er minder vleessappen verloren bij het snijden.
- Vul een spuitzak als volgt: neem de spuitzak iets onder de bovenkant vast. Sla de rand van de spuitzak als een manchet over uw hand terug en schep het sjalottenmengsel erin. Sla de rand van de spuitzak weer terug. Schud het mengsel naar beneden en schud zodat er geen luchtbellen meet inzitten. Draai de bovenkant stevig dicht zodat er geen lucht meer in de zak zit. Duw voorzichtig vanaf de bovenkant het mengsel naar beneden.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sjalot2007 avatar
sjalot2007

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten