Ovengedroogde tomaten

  • Internationaal, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-05-2007


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1kg roma of Belgische pruimtomaten
fijn zeezout
ca. 2dl olijfolie
enkele blaadjes platte peterselie
basilicum en/of oregano
1 laurierblaadje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Bokaal 3dl

Voorbereiding

Was en droog de tomaten en snijd ze in de lengte in tweeën.
Verwijder de zaadjes en leg ze 20 min met de snijkant op keukenpapier.
Verwarm een oven voor op 110°C.
Bedek een ovenplaat met alufolie en zet er een rooster op.

Bereidingswijze

Bestrooi de binnekant van de tomaten lichtjes met zeezout en leg ze met de snijkant naar beneden op het rooster, naast elkaar.

Schuif ze in de oven maar laat de deur op een klein kiertje. Laat de tomaten 3a4 uur drogen. Zet dan de temperatuur op 90?C en droog verder.
Controleer na een uur en draai de tomaten even om. Verminder de temperatuur op 50?C en droog verder tot de tomaten droog maar toch nog vlezig aanvoelen.
Haal de tomaten uit de oven. Laat ze volledig afkoelen. Doe ze in een bokaaltje, met ertussen de kruidenblaadjes en het laurierblaadje.
Overgiet met olijfolie tot de tomaten volledig onderstaan. Sluit het bolaaltje en draai het enkele keren om zodat de olie tussen de tomaten loopt.
Zet 2 weken op een koele donkere plaats.

Bron

creative keuken solo

Serveertip


Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten