‘Hete Bliksem’ (bitterballen) met sjalot

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-05-2007
  • ‘Hete Bliksem’ (bitterballen) met sjalot

    ‘Hete Bliksem’ (bitterballen) met sjalot

    ‘Hete Bliksem’ (bitterballen) met sjalot

Waarom een sjalot: de sjalot geeft het gerecht een volle en hartige smaak.

Soort gerecht: als aardappelgarnituur bij wildgerechten of als borrelhapje.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Voor de puree:
400 g aardappelen
5 stevige, zure appels (bijv. Granny Smith)
1 dl witte wijn
Mespuntje kaneelpoeder
1 kaneelstokje
100 g suiker
3 middelgrote sjalotten
Peper en zout

Voor de bitterballen:
50 g bloem
50 g broodkruim
50 g eiwit
30 g sesamzaad
Olie


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Zeef, ijsknijper, keukenpapier

Bereidingswijze

De aardappelen koken en pureren. De appels schillen en in blokjes van 1 bij 1 cm snijden. De sjalotten pellen en ragfijn snipperen. De witte wijn opzetten met kaneelpoeder, kaneelstokje en gesnipperde sjalot. Suiker toevoegen, aan de kook brengen en 10 minuten laten trekken. Vervolgens de appelblokjes erbij en weer aan de kook brengen. Onmiddellijk van het vuur afhalen en koud wegzetten. Laat de appelblokjes op een zeef uitlekken als ze voldoende zijn afgekoeld. Door de aardappelpuree mengen en het geheel goed op smaak brengen met zout en peper.

Hete Bliksem bitterballen:
Met een ijsknijper - of 2 lepels - kleine balletjes maken van de puree. Wentel ze eerst door de bloem, vervolgens door het losgeslagen eiwit en als laatste door het - met sesamzaadjes vermengde - broodkruim. Daarna de bitterbal nog een keer door het eiwit en broodkruim wentelen en frituren op 180? C. Uit laten lekken op keukenpapier.

Bron

www.shallot.com

Serveertip

Zorg ervoor dat de appelblokjes niet te gaar worden, anders wordt de ‘hete bliksem’ te vochtig.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten