Caponata Siciliana
- Italiaans, Bijgerecht
- 30-60 min.
Caponata-Siciliana . Lauwwarm serveren bij gebakken of bbq vis / wit vlees ofwel koud als voorgerechtje met wat geroosterd brood er bij .
Ingrediënten 3 recipe.people
Olijf-olie - 2 aubergines - 1 ui - 3 tomaten - 2 eetlepels kappertjes - 50 gram zwarte ontpitte olijven - 2 stengels bleekselder of minder naar believen - 2 teentjes knoflook - 3 eetlepels wijnazijn - 1 eetlepel suiker - peper en evt. zout - peterselie om te garneren .Benodigdheden
Diverse keukengerief .Voorbereiding
Snijd de aubergines in blokjes en bestrooi ze met zout om ze daarna te laten uitlekken in een vergiet .
Droog de blokjes na uitlekken met keukenpapier en bak ze in een lepel olijf-olie bruin . Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier .
Bereidingswijze
Ui in ringen snijden en in wat olie goudgeel aanbakken .
Knoflook fijnsnijden en er bij doen op het laatst .
Dan de in kleine blokjes gesneden tomaat er bij doen en wat peper uit de molen er over .
Laat dit alles nog eens 10 - 15 minuten sudderen .
In die tijd de bleekselder in kleine blokjes snijden en even blancheren . Ontpitte olijven halveren .
Geblancheerde bleekselder en olijven plus de kappertjes , azijn en suiker er aan toevoegen .
Dit mengsel nog eens 10 - 15 min. laten doorsudderen .
Dan van het vuur nemen en onmiddelijek de blokjes gebakken aubergine toevogen en alles met elkaar laten afkoelen gedurende ca. 20 - 30 minuten . Proeven , evt. naar smaak nog iets zout toevoegen , en evt. wat virgin olijf-olie ( zolas ik graag doe ) naar eigen smaak en wat fijngehakte peterselie er over strooien .
Bron
Zelf aangepast BBC recept .
Serveertip
Voor een pittige variant : voeg ook een fijngeneden rood pepertje toe .
Tip : lekker is ook als garnituur enkele in reepjes gesneden geroosterde rode paprikas ofwel er voor het serveren voorzichtig door gemengd ..
Fijngesneden ansjovisje in plaats van zout kan ook .