1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Heerlijke zacht gestoofde aubergines in tomatensaus

Heerlijke zacht gestoofde aubergines in tomatensaus

  • Turks, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-05-2007

Ingrediënten 4 personen


2 dunne aubergines, 1 grote rode puntpaprika, 2 grote tenen knoflook, 1 grote rode ui, 1 blik gepelde tomaten, 1 klein blikje tomatenpuree, een handvol zwarte olijven zonder pit, 1 eetlepel gedroogde oregano, zout, peper, olijfolie.


Verder heb je nodig




Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de aubergines over de lengte in kwarten en snijd die in blokken. Snijd de paprika in grote ruiten. De ui gaat in brede halve ringen en de knoflook wordt gesnipperd. Halveer de olijven.

Bereidingswijze

Verhit een flinke scheut olijfolie in een diepe pan. Bak hierin zachtjes de ui en knoflook, niet laten bruinen. Na 10 minuten gaan de aubergines en paprika erbij. Schep even goed om. Voeg dan het blik tomaten toe en de tomatenpuree. Roer goed door, plet met de spatel de tomaten hier en daar. Voeg de olijven, oregano, zout en peper toe en leg het deksel op de pan. Zet het vuur zacht, en stoof in drie kwartier tot een uur tot de aubergine helemaal zacht en zoet is. Af en toe roeren, en wanneer het nodig is een beetje water toevoegen om het smeuig te houden.

Serveertip

Lekker met rijst of pasta.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van linde


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van linde
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top